De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Sportmaandag, 17 december 2007

‘SCO slaat de goede weg in’

Wolvega - De korfballers van Drachten stonden zaterdag net als een week eerder na de wedstrijd uit bij SCO opnieuw met lege handen. De equipe van coach Henk Jan Mulder verloor in Wolvega van SCO en daar was niets op af te dingen. Voor de SCO’ers betekende de 22-18 een derde opeenvolgende overwinning in vijf gespeelde wedstrijden.

BINNE KRAMER
Jan Tuttel, de coach van SCO zag zijn ploeg een nieuwe stap zetten op de weg die moet leiden naar ‘beter korfbal’: ,,Dit begjint derop te lykjen, te lykjen op de manier fan kuorbalje lykas dy ús foar eagen stiet.’’ Hij sprak heel bewust van ‘wij’, want het ambitieuze project, al heeft het niet die naam, dat SCO is begonnen is duidelijk geen eenmanswerk.

SCO - Drachten 22-18

Voorzitter Aegle Frieswijk van de winnende ploeg: ,,Wy hiene skjin ús nocht fan dat statyske gedoch om dy koer hinne, dat wat immen ea ‘bushokjekuorbal’ neamde. Dat wie terjochte, dêr is neat oan, net foar de spilers en ek net foar de taskôgers. Dus hawwe wy sein, dat moat oars. No en dan komt it, dan moatst mei syn allen útsykje wat der oars moat, wat der oars kin. As klup hawwe wy de ambysje om in topklup te wurden, om better kuorbal te spyljen as de oaren. En dat trajekt hawwe wy no ynset. Soks giet net fansels, wy sille noch wolris op de snufferd gean. No, dat is net oars, wy witte mei syn allen wêr’t wy hinne wolle, wy witte ek dat wy it ússels net makkelik meitsje. Mar moaie dingen gean noait fansels, dy kostje muoite en ynspanning.’’
Duidelijk taal dus van de SCO-voorzitter, die dus met genoegen moet hebben staan, want zitten doet hij nooit tijdens de wedstrijd, kijken naar de wedstrijd. Arnold van der Kooij voor Drachten en Timo Ruam Sim voor SCO tekenden voor de 1-1, maar door twee gave treffers op rij van de sterk spelende Anita Wind werd het 3-1 voor SCO. Tot 4-4 hielden de ploegen elkaar in een aantrekkelijke en in een hoog tempo gespeelde openingsfase in evenwicht, maar SCO sloeg het tweede gaatje, door doelpunten van Bauke de Vries, Lauran Brandsma en tweemaal Anita Wind, naar 8-4 en toen moest Drachten opnieuw in de achtervolging.
Op 8-6 was de marge geslonken naar twee door toedoen van Geale Tadema en Grietje Wagenaar, maar Jelmer Postma en de voor haar directe opponente Ria Jonker vaak ongrijpbare Jildou Slagmann zorgden er opnieuw voor dat SCO op 10-6 een redelijk ruime voordelige marge kende. Bij rust was het gat zelfs vijf treffers (15-10) en daarmee leek Drachten toch dik in de problemen te zitten.
Maar na de 16-10 van Nynke Koenrades stokte het even aan SCO-kant. Jolanda Klos maakte de 16-11 en de 16-12, Grietje Wagenaar was goed voor 16-13 en toen Alle Broersma de 16-14 op het bord had geschoten werd het weer een echte wedstrijd. Beide ploegen speelden ‘op-de-tenen-korfbal’ en dat betekende voor het publiek dat ze steeds verder naar het puntje van de tribunebanken schoven. Op 18-17 was Drachten tot op één punt genaderd en: ,,Als toen die achttiende was gevallen had ik ons nog wel een kans gegeven”, aldus Jelly Yska van Drachten. ,,Jammer genoeg konden net dat laatste stapje niet maken.” Op 19-18 was er nog altijd van alles mogelijk, maar daarna maakten Bauke de Vries, Pieter Sjoerd Bakker en Jelmer Postma een definitief einde aan de Drachtster illusies.
Scores SCO: Timo Ruam Sim, Anita Wind 5, Jildou Slagmann 5, Lauran Brandsma 4, Jelmer Postma 2, Nynke Koenrades 2, Bauke de Vries 2 en Pieter Sjoerd Bakker.
Scores Drachten: Arnold van der Kooij 4, Geale Tadema 4, Jolanda Klos 2, Ritske Adema 2, Alle Broersma 2, Grietje Wagenaar 3 en Wietse Jan Grijpma.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties