De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Geloof & Kerkmaandag, 17 december 2007

Jongelingsvereniging Urk krijgt erepenning
Urk - De Gereformeerde Jongelingsvereniging Filippus op Urk heeft de gemeentelijke erepenning in de wacht gesleept. Burgemeester Kroon reikte de erepenning zaterdag uit tijdens een jubileumviering waarin het 75-jarig bestaan van de vereniging werd gevierd.
De gemeentelijke erepenning is een zilveren medaille van verdienste, als blijk van waardering aan mensen die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap.
De jongelingsvereniging is opgericht op 20 november 1932 als vissersvereniging voor jonge vissers. In de kerkgeschiedenis van Urk neemt de vereniging een bijzondere plaats in, vindt de gemeente. Tot op heden bestaan de leden nog steeds uit jonge zeevissers. Zij komen wekelijks bij elkaar als bijbelstudiegroep.
Voorzitter Kobus Post en bibliothecaris Klaas Bakker van Filippus kregen elk een draaginsigne van de gemeente vanwege hun jarenlange inzet voor de vereniging. Post is al veertig jaar lid van de vereniging en al vele jaren voorzitter. Daarnaast is hij ouderling in de Christelijke Gereformeerde Kerk van Urk, zit hij in het bestuur van de Urker visafslag, en was hij actief in de Vereniging van Visserijbelangen.
Bakker is bibliothecaris is van de vereniging, daarnaast begeleidt hij bij afwezigheid van de vaste organist de zang van de vereniging en speelt geregeld viool en citer tijdens bijeenkomsten. Naast zijn werk voor Filippus is hij reparateur van klokken, wekkers en harmoniums (orgels).
Tijdens de jubileumvergadering werd ook een gedenkboekje gepresenteerd ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan.
.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties