De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Sportzaterdag, 18 augustus 2007

Gelijkspel tegen Willem II
Matige start Heerenveen in ouverture

Heerenveen - SC Heerenveen trapte gisteravond tegen Willem II af voor een nieuwe jaargang van de eredivisie. Een beetje een teleurstellende start, want de thuisclub wist geen opening te vinden in de hechte verdedigingslinie van de Tilburgers. Het gogme van Afonso Alves werd node gemist. De Friezen werkten zich weliswaar een slag in de rondte maar vergaten de kansen te benutten. Het bleef bij een remise.

ROB DE JONG
De anders zo rustige voetbalclub kende een roerige voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dit in schril contrast met het gemoedelijke imago dat de club uitstraalt. Midden in de zomervakantie trad voorzitter Koos Formsma af en vervolgens was de topscorer van Nederland onvindbaar. De verdwijning van Afonso Alves zorgde nog voor de meeste ophef in de krantenkolommen.
Heerenveen - Willem II 0-0
Gelukkig dook hij kortgeleden weer op en lijkt voorlopig voor nog een seizoen Heerenveen te kiezen. Toch zullen de supporters pas gerust ademhalen als hun topscorer op 1 september, de dag na het verstrijken van de transferdeadline, nog steeds in Fryslân is. Alves speelt nog steeds een belangrijke rol in de ambities van Heerenveen, maar de club begon tegen de Tilburgers meteen al zonder zijn sterspeler, vorig seizoen goed was voor 34 doelpunten.
Waarom Alves niet op de bank? ,,Omdat Alves nog maar een week in training is, spierpijn heeft en nog lang niet in topconditie is”, aldus trainer Gertjan Verbeek. Toch wordt het de komende weken sportief gezien nog spannend voor Heerenveen. Vooral over de vraag of Alves nog het Friese shirt met pompeblêdden zal dragen.
Aan de andere kant blijft Heerenveen nuchter. De club heeft de afgelopen jaren al zijn spitsen zien verdwijnen naar veel rijkere clubs en schikt zich in de rol van kweekvijver. Ook dit seizoen zal het scoutingapparaat zijn toegevoegde waarde wel weer bewijzen, redeneert men in het Friese Haagje.
Met de afstraffing (5-0) van vorig seizoen nog vers in het geheugen bouwde Willem II voor rust het eigen doelgebied om tot een ware vesting. Beuken luidde het parool voor de voorzichtig bouwende thuisclub. De eerste die een gat in de muur wist te schieten was Jakob Poulsen. Hij nam een hoekschop van Danijel Pranjic ineens op de slof. Tot grote vreugde van de bezoekers stond Danny Mathijssen op de goede plaats en keerde de inzet op de doellijn.
Na ruim een kwartier veerde het volle stadion op toen spits Miralem Soulejmani vrij voor dedoelman Kenneth Vermeer werd gezet na een werkelijk heerlijke actie van Pranjic. Heerenveen had deze mogelijkheid moeten benutten. Via de lat ging de bal over. Geluk ontbeerde Poulsen na een ver doorgevoerde dribbel van Michael Bradley. Ook Gerald Sibon kwam te laat om nog gevaarlijk te worden.
Heerenveen bleef druk uitoefenen naar voren, terwijl Willem II hoopte op een foutje in de Heerenveen verdediging. Daar heerste evenwel Gianni Zuiverloon als een vorst over zijn collega’s. Kreeg Willem II dan geen enkele kans? Zeker en wel een hele uitgelezen mogelijkheid te gaan rusten met een voorsprong. Doelman Rob van Dijk wist een kopbal katachtig te verlengen met de bedoeling dan maar een hoekschopweg te geven. Hij vond echter het hoofd van Arjan Swinkels die Zuiverloon dwong tot een redding op de doellijn. Het leek een treffer, maar de grensrechter wuifde de protesten weg.
In de tweede helft kregen beide goalies volop kans hun kunnen te tonen. Rob van Dijk moest twee keer gestrekt bij inzetten van Rydell Poupon. Zijn collega Vermeer maakte op weergaloze wijze een kopbal van de instormende Sibon onschadelijk. Het leek wel of de gasten uit hun schulp kropen en met steeds meer manschappen de aanval zochten. Een beetje te gehaast zocht de thuisclub de aanval met de lange bal.
Extra aanvaller
Tijd voor een extra aanvaller, besloot Verbeek en bracht Gonzalo García-García in. Diens eerste poging het vijandelijke net te doorboren smoorde zoals zo vaak dit duel in de mêlee van spelers voor het doel van Vermeer. Het bleven echter speldenprikken die beide teams uitdeelden. Soms venijnige prikken, waarbij de gemoederen aardig verhit raakten. Het slotakkoord was voor Heerenveen. García-García soleerde door de linies, zag zijn schot geblokt, waarna Beerens Vermeer op zijn weg vond.
SC Heerenveen - Willem II 0-0. Scheidsrechter: Blom. Toeschouwers 23.500. Gele kaarten: Zuiverloon, Beerens, Bradley (SC Heerenveen) en Bobson (Willem II).
Sc Heerenveen: Van Dijk; Zuiverloon, Breuer, Dingsdag, Johansen; Bradley, Poulsen (61. Beerens), Bak Nielsen (76. García-García), Pranjic; Sibon, Sulejmani.
Willem II: Vermeer; Baelum, Mathijssen, Kargbo, Van der Struijk; Janse (77. Nieuwendaal), Swinkels, Boutahar, Robson; El Hamdaoui (83. Hadouir), Poepon.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties