De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Geloof & Kerkzaterdag, 18 augustus 2007

Kerken in Damwoude kiezen zelfde naam
Damwoude - Het had niet veel gescheeld of de Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde Kerk (Vrijgemaakt) in Damwoude - die schuin tegenover elkaar staan - hadden dezelfde naam gekregen: De Ontmoeting. Beide gemeenten besloten afgelopen voorjaar - onwetend van elkaars initiatief - om hun kerkgebouw een naam te geven.
,,Gemeenteleden konden namen insturen”, vertelt ds. S. Boukes van de Gereformeerde Kerk. Na selectie bleven uiteindelijk twee namen over: De Oase en De Ontmoeting. ,,Tijdens een gemeentevergadering werd met één stem verschil voor De Ontmoeting gekozen. Deze naam vat het geheim van de kerk samen: de ontmoeting met God, én de ontmoeting van mensen onderling.”
,,De gereformeerd-vrijgemaakte gemeente schreef een prijsvraag uit”, vertelt scriba T. Wielstra. Er kwamen wat namen op tafel en De Ontmoeting won het, met bijna dezelfde motivatie als bij de overburen. ,,Ontmoeting met God, met elkaar en met gasten.”
Het geeft wel te denken dat je op dezelfde naam uitkomt, vindt Boukes. ,,Je staat misschien wel dichterbij elkaar dan je denkt.” Wielstra is het daarmee eens. ,,We streven allebei hetzelfde na.”
Toen de gemeenten de ‘dubbele’ naam ontdekten, volgde overleg tussen beide kerkenraden. De Gereformeerde Kerk bleek het besluit een week eerder te hebben genomen. Wielstra: ,,Daarom hebben we besloten om de kerk toch maar een andere naam te geven.” Welke dat wordt, is nog niet bekend, er is een nieuwe prijsvraag uitgeschreven.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties