De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Weerdonderdag, 12 juli 2007

Bui
Vandaag schijnt de zon af en toe, maar komt ook een bui voor. Het wordt 19 graden en de westelijke wind is matig tot vrij krachtig. Morgen blijft het droog en schijnt de zon vaker. Dan is het een prima zomerdag met 22 graden.
Zie verder pagina 14
Het weer voor de komende dagen ziet er een stuk beter uit. Langzaam maar zeker gaat de luchtdruk stijgen en stroomt er warmere lucht toe.
Actieve storingen krijgen minder of geen gelegenheid meer om ons land te bereiken en dat betekent ook dat het voorlopig even gedaan is met de plensbuien. Vandaag kan er nog best een enkele bui voorkomen, maar grote hoeveelheden neerslag verwacht ik niet en ook met de buienactiviteit zal het wel een beetje los lopen. Met af en toe zon wordt het nog 19 of 20 graden en dat is al behoorlijke winst ten opzichte van gisteren toen het met 16 tot 17 graden ophield. De westelijke wind is matig, bij zee vrij krachtig. Vannacht is er bewolking en neemt de kans op een bui toe. Het koelt af tot omstreeks 15 graden.
Vooruitzichten: voor morgen ziet er ook bepaald niet onaardig uit. De zon komt nog wat beter uit de verf en het blijft vrijwel overal helemaal droog. De matige west tot zuidwestenwind voert nog wat warmere lucht aan, het wordt 22 graden. En dat zal ook de aanzet zijn tot een heel fraai en flink warm weekend.
Zaterdag loopt de temperatuur op naar waarden rond de 25 graden. Aanvankelijk is er bewolking, later volgt zon en het blijft droog of het moet een heel licht spatje regen zijn. De west tot zuidwestenwind is matig, bij zee soms nog vrij krachtig, 3 tot 5 Bft.
Zondag wordt het landinwaarts 26 of 27 graden met veel meer zon en dus kunnen we ons verheugen op een heerlijk zomers weekend. De kans op regen en onweersbuien is klein, ook zondag lijkt het helemaal droog te blijven.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties