De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Weerdonderdag, 1 maart 2007

Morgen beter
Vanmiddag en vanavond is het stormachtig en buiig weer. In het waddengebied kan kracht 9 worden bereikt. Morgen wordt het beter. Later vannacht en morgen neemt de noordwest tot westenwind geleidelijk af toe (vrij) krachtig. Morgen overdag 9 graden en eerst buien, maar ook zon.
Het is een komen en gaan van depressies. Ook vandaag op deze eerste lentedag, lijkt het wel herfst. Een depressie met een kerndruk van ongeveer 980 HPA. trekt vandaag noordelijk van de wadden langs naar het oosten weg. Vannacht ligt de depressie op de westkust van Denemarken. Morgen kan de hoge druk even voor een opleving zorgen en zaterdag ligt er alweer een snelle en venijnige depressie klaar. De koers van deze depressie is nog niet helemaal duidelijk, maar deze kan flink uithalen.
De verwachting: vanmiddag wordt het opnieuw buiig weer. Het zijn buien met kans op windstoten of zelfs zware windstoten. De kans op onweer is niet geheel uitgesloten, maar lijkt minder groot dan gisteren. Verder laat de zon zich ook nog af en toe zien. De wind maakt vandaag ons herfstgevoel compleet. Zo staat er een krachtige tot harde zuidwest tot westenwind. In het Waddengebied is de wind stormachtig tot mogelijk stormkracht 9. Vanavond en vannacht draait de wind naar west tot noordwest en blijft storm(achtig). De buien blijven ook met vannacht een temperatuur rond 6 graden. Morgen ziet het er beter uit. In de ochtend staat er nog een krachtige of soms harde noordwestenwind, maar deze neemt gaandeweg de dag af tot matig en krimpt later in de middag of in de avond naar het zuidwesten tot westen. Eerst komt het nog tot enkele buien, maar de zon laat zich ook zien. Overdag ongeveer 9 graden. Vrijdagavond verloopt nog droog, maar in de nacht volgt vanuit het zuidwesten alweer regen. De vooruitzichten: zaterdag regenachtig en 8 graden. De zon komt er niet aan te pas.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties