De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Sportdonderdag, 11 januari 2007

Heerenveen laat topscorer Alves niet gaan

Heerenveen - SC Heerenveen is niet van plan topscorer Afonso Alves te laten gaan. De Braziliaan, die al achttien keer scoorde, is tegen geen enkele prijs te koop. Dat was de boodschap waarmee voorzitter Koos Formsma gisteravond op de nieuwjaarsreceptie van de Ondernemers Sociëteit Sportclub Heerenveen (OSSH) de achterban gerust stelde.

BERT KALTEREN
Heerenveen waakt voor een herhaling van vorig seizoen. Toen zag de Friese club in januari, waarin de transfermarkt weer open is, Klaas Jan Huntelaar en Georgios Samaras vertrekken. Dat wil de club kost wat kost voorkomen. Het gonst van de geruchten over belangstelling voor Alves en gisteren meldde Voetbal International dat Spartak Moskou een serieus bod wil gaan doen. ,,Maar Alves gaat niet weg in de winterstop. In geen twintig miljoen jaar”, zei Formsma, die enige tijd terug dat bedrag noemde als kostprijs.
Volgens Formsma heeft ook nog geen enkele club zich officieel gemeld voor Alves. ,,Er heeft zich nog niemand gemeld, voor welke speler dan ook.” Daarnaast heeft de club ook geen plannen om deze maand versterkingen te halen. Alleen Niek Loohuis, die gisteren de medische keuring met succes doorstond, zal na dit seizoen vanuit Veendam aanschuiven bij de Friese club.
Heerenveen heeft Alves dit seizoen hard nodig om met succes een gooi te doen naar een plaats in de top vijf, nadat de club in de eerste seizoenshelft werd uitgeschakeld in het nationale (Roda JC) en Europese bekertoernooi. ,,Maar als we toen zo hadden gespeeld als nu, dan hadden we in beide toernooien overwinterd. We willen dit seizoen naar de top-vijf. En we gaan naar de top-vijf”, sprak Formsma, die pas honderd dagen in functie is, krachtig bij zijn eerste nieuwjaarstoespraak.
,,Je durft wel, Koos, maar we hebben er met z’n allen alle vertrouwen in”, sprak zijn voorganger Riemer van der Velde die 8400 dagen de voorzittershamer hanteerde. Businessclub OSSH stond nog even stil bij het afscheid van Van der Velde die uit handen van voorzitter Theun van der Meulen een wandbord kreeg met de beeltenis van Abe Lenstra. Zijn vrouw Annie kreeg een Abe-ketting. En de gebroeders Hans en Wim Anker brachten nog een vermakelijke conference-achtige ode aan het scheidende ‘voorzitterspaar.’
Formsma zei ook dat de club plannen maakt het stadion uit te breiden, want er is inmiddels alweer een wachtlijst van tweeduizend mensen. ,,We willen in 2008 het WK naar Heerenveen halen.” Hij plaatste een kantekening bij de arbitrage, zonder deze af te vallen. ,,Het voetbal ontwikkelt zich in een moordend tempo. De arbitrage kan dat niet bijbenen en dat vraagt om maatregelen van bovenaf.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties