De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Weerdonderdag, 7 september 2006

Tijdelijk koeler
Vandaag en morgen is het tijdelijk wat koeler met maxima rond 18 à 19 graden. Het is wisselend bewolkt, maar vanmiddag komt er meer zon en blijft het droog. Morgen blijft het vrij zonnig en droog en het waait matig tot vrij krachtig uit het noorden tot noordoosten.
Een storing die de scheidingslijn vormt tussen de warme en koelere lucht, bevindt zich al enkele dagen in onze omgeving. Af en toe, zoals gisteren het geval was, bevindt het zich wat noordelijker. Bij ons is het dan droog en warm (Limburg lokaal 27 graden!) met de zon erbij. En zoals vanochtend ligt het systeem weer over ons heen met bewolking en buiige regen. Ik heb het ook vanochtend vroeg in het oosten van Fryslân even horen rommelen. Nadat het systeem vanmiddag is weggetrokken naar het oosten, komt er vanaf dit weekend een hogedrukgebied en zullen we er niet meer last van hebben.
Actueel: vanmiddag wordt het ongeveer 19 graden, met af en toe zon en misschien nog een bui, maar steeds meer zon en droog weer. Het gaat vanmiddag wel harder waaien. Aan zee krachtig of soms hard; windkracht 6 à 7. Vannacht blijft het droog met minima rond 11 à 12 graden. Het waait nog altijd krachtig tot hard aan zee. Morgen wordt het een mooie en vrij zonnige dag. Het kwik komt te liggen rond 18 of lokaal 19 graden. De wind is matig en aan zee eerst nog vrij krachtig uit het noorden tot noordoosten.
De vooruitzichten:
Zaterdag komt er meer ruimte voor de zon en het wordt ongeveer 20 graden. Rond het hogedrukgebied wat dan net ten westen van Denemarken komt te liggen; wordt een zwakke tot matige oost tot noordoostelijke wind aangevoerd. Zondag en maandag draait de wind rond dit hoog naar het zuiden tot zuidoosten. Het wordt derhalve ook warmer en we krijgen fraai nazomerweer. Het kwik zal zondag 23 en maandag rond 24 graden liggen. Bovendien blijft het zonnig, droog en rustig weer. Kortom: we krijgen fraai nazomerweer.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties