De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 februari

Weerzaterdag, 3 juni 2006

Zonnig
Vandaag zijn er zonnige perioden, maar is er ook bewolking. Het wordt 15 tot 17 graden en de noordwestenwind is matig, bij zee vrij krachtig. De Pinksterdagen verlopen droog en thermisch gematigd.
Vandaag is er bewolking, af en toe ook wat zon en het blijft droog. Met 17 graden als maximum temperatuur is het eigenlijk best een aardige dag. De wind is aanvankelijk zwak, in de middag toenemend tot matig, 4-, bij zee 5 bft. Gaandeweg de middag zal de bewolking wat dikker worden, er passeert dan een zwak koufront. Deze ontwikkeling zorgt er voor dat het Pinksterzondag weer frisser is.
Morgen, Pinksterzondag wordt het 14 of 15 graden. Er waait een matige noordwestenwind en vooral in de hogere etages van de atmosfeer wordt weer koude lucht aangevoerd. Het lijkt niet op te houden. Hoewel er geen storingen voorbij trekken, zal de zon maar mondjesmaat te zien zijn doordat er vele stapelwolken zullen ontstaan. Het blijft droog. Toch gaat de koude lucht ons eindelijk verlaten.
Pinkstermaandag schuift het hogedrukgebied vanaf het Kanaal in de richting van de Engelse kust. Het komt dus dichterbij. Nog steeds geen garantie voor goed weer, maar deze ontwikkeling biedt wel perspectief. Onze regio krijgt maandag de meeste zon van het land, het blijft droog, maar met 15 of 16 graden is het nog altijd een tikje fris. Gelukkig is de wind niet meer dan matig, 3, soms 4 bft en in het zonnetje (hoewel beslist niet stralend) zal het best een aardige Pinksterdag zijn. De opwaartse lijn zet door!
De vooruitzichten: dinsdag is het vrij rustig weer met af en toe zon. Het blijft droog en met een graad of 17, misschien wel 18 is het prima voorjaarsweer. Een naderend warmtefront zorgt later voor meer wolken en een veel zachtere nacht.
Woensdag wordt waarschijnlijk een overgangsdag en zou nog wat kunnen tegenvallen dankzij hardnekkige wolken. De tweede weekhelft lijkt duidelijk zonniger en warmer te verlopen. De temperatuur gaat weer richting de 20 graden.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties