De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Regiodinsdag, 4 april 2006

Sirenes loeien niet
in noorden Fryslân
Leeuwarden - Het maandelijks testalarm is gisteren om 12.00 uur precies niet afgegaan in het noorden van de Fryslân. Door een storing in het Waarschuwings- en Alarmeringsstelsel waren de sirenes niet te horen in de gemeenten Ameland, Boarnsterhim, Dantumadeel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Franekeradeel, Harlingen, Het Bildt, Kollumerland, Leeuwarden, Leeuwarderadeel, Menaldumadeel, Schiermonnikoog, Terschelling en Vlieland.
,,Het signaal is niet goed doorgegeven van de meldkamer naar de steunzender in Leeuwarden”, legt woordvoerder K. Koopmans van de brandweer uit. ,,In Fryslân zijn drie steunzenders, en die in Leeuwarden bedient het noorden van de provincie.” De technische fout zat in het netwerk dat voor de doorgifte van het signaal moet zorgen.
Het probleem werd binnen een uur verholpen en gecontroleerd door het afgeven van een ‘stil alarm’. ,,De meldkamer kan dan wel zien of het signaal goed doorkomt, maar de sirenes gaan niet loeien.” Het opsporen van dit soort mankementen is een bijkomend aspect van de maandelijkse test. ,,Het belangrijkste doel is om de mensen vertrouwd te maken met ons systeem.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties