De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Agendawoensdag, 25 januari 2006

Klassiek
In Memoriam Pianiste Rixt van der Kooij komt met haar programma In Memoriam naar De Lawei in Drachten. Zondag speelt ze werken van Schumann en Sjostakovitsj. Medewerking wordt verleend door Janny Zomer, sopraan, Carina Vinke, alt-mezzo en een nog nader te bepalen tenor. Het concert begint om 15.00 uur.
Jubileum In de Hervormde Kerk van Joure is zondag om 16.00 uur een jubileumconcert van de Hervormde Cantorij van Joure. Medewerking aan dit concert wordt verleend door het ensemble Jouster Fanfare en organist Rients Schuddebeurs.
Orgel In Nieuw Perspectief te Hurdegaryp is vrijdag een inlooporgelconcert vanaf 20.00 uur. Organisten Henk Leo Deuzeman, Marieke van der Meer en Jaap Jan Steensma zullen deze avond onder meer de techniek van het zogenoemde vierhandenspel ten gehore brengen.
COV Heerenveen Het Svatá Ludmilla van Antonin Dvorak wordt komende vrijdag om 20.00 uur uitgevoerd door het COV Heerenveen in De Lawei te Drachten. Dit oratorium is een ode aan Svatá Ludmilla, ofwel Sint Ludmilla, een heilige uit de Bohemen die leefde van circa 860 tot 920 na Christus. Het geheel staat onder leiding van Gerben van der Veen.
Evensong Zondag zingt de Ichthuscantorij een evensong om 15.00 uur in de Sint Michaelskerk te Harlingen. Muziek voor epifanie staat centraal. Hoewel Kerst al weer lang geleden lijkt, wordt er in de kerk nog tot ver in januari Kerst gevierd, in de tijd van de epifanie. In deze tijd wordt het verschijnen van Christus gevierd, vanaf de Drie Koningen tot aan de doop in de Jordaan. Het koraal, waar deze anthem in uitmondt, is Wie schon leuchtet der Morgenstern . Ook worden de lofzangen van Maria en Simeon weer gezongen, ditmaal in een zetting van Harwood.
Recital In het kerkje van Kortehemmen is zondag om 16.00 uur een liederen-recital met zang van Lysbeth Riemersma. De begeleiding is in handen van pianist Lenny Vis. Er worden tijdens dit concert werken uitgevoerd van Schumann, Mozart, Britten en Montsalvatge.
Evangelisatie-zangavond In de Sionskerk te Damwoude wordt zaterdag om 19.30 uur de jaarlijkse evangelisatie-zangavond gehouden. Deze keer laat het negentig stemmen tellende Christelijk Mannenkoor Salvatori uit Nunspeet een breed repertoire aan psalmen, gezangen en geestelijke liederen horen. Naast koorzang is er ook samenzang geprogrammeerd waarbij organiste Anja Heikamp-Kommerie de begeleiding voor haar rekening neemt. De meditatie wordt verzorgd door ds. P. Roos. Het thema is God is liefde .
Klarinet Zaterdag wordt een concert gegeven door het Capriccio Clarinet Orchestra in de Tolberterkerk in Tolbert. Dit orkest werd in 1989 opgericht door klarinettist John de Beer en is uitgegroeid tot één van de grootste klarinetorkesten in Nederland. Het orkest geeft met veel succes concerten op podia in binnen- en buitenland zoals Denemarken, Hongarije, Australië en vele andere landen.
Tenor Woensdagavond om 20.15 uur komt tenor Ernst Daniël Smid met het Orchestra Particulare naar De Harmonie in Leeuwarden. Het wordt dan Una Notte Particulare . Bij bekende melodieën wordt het publiek uitgenodigd mee te zingen. Het wordt een bijzondere avond waarbij het publiek in de donkere, koude wintertijd even een opwarmertje krijgt.
Sneker Cantorij Zondag brengt de Sneker Cantorij onder leiding van Bob Pruiksma samen met de organist Frits Haaze een programma met uitsluitend muziek van de romantische componist Felix Mendelssohn. Het concert is om 15.00 uur in de kerk van Reduzum.
Opera Sopraan Miranda van Kralingen komt komende zaterdag naar de Martinikerk in Sneek. Aan het concert zullen Friese koorzangers meewerken. Tevens is er een harmonieorkest, een combinatie van Euphonia Wommels en Harmonie 2002 uit Mantgum. Dit speciaal samengestelde orkest staat onder leiding van de talentvolle jonge dirigent Arnaud Oosterbaan. Het concert begint om 20.15 uur.
Kerkconcert In de Doopsgezinde kerk in Heerenveen is zondagmiddag om 15.30 uur Jan Bartlema te zien met het Juerga Ensemble. Er worden werken gespeeld van Piazolla, Ravel en Ourkouzounov. Naast de ‘gewone’ fluit wordt gebruik gemaakt van de basfluit en de piccolo.
Hafabra
Saxofoon Zondagmiddag zal het Karl Veen Orkest om 15.00 uur in Cultureel Centrum De Skalm te Stiens optreden. Dit dertien leden tellend saxofoonorkest is een ensemble waarin met één sopranino, twee sopraansaxen, drie alt- en drie tenorsaxen, twee bariton-, een bassaxofoon en een Tubax alle typen saxofoons vertegenwoordigd zijn. Het orkest speelt een repertoire dat varieert van Bach tot Queen, van de Middeleeuwen tot modern en met werken vanuit alle hoeken van de wereld.
Solistenconcours Zaterdag organiseert de Federatie van Muziekverenigingen en Drumbands in Tytsjerksteradiel het jaarlijkse solistenconcours in dorpshuis De Kamp te Sumar. Het middagprogramma van het concours begint om 15.30 uur en het avondprogramma om 19.00 uur.
Spijkerpakkenband Zaterdag geeft De Spijkerpakkenband voor de veertiende keer haar Midwinterconcert. De band neemt het publiek mee op een concerttour, met afwisselende muziek. Net als verleden jaar doen er solisten mee en deze keer zijn dat Piet Durk Meijer (trombone) en Jelmer Tigchelaar (percussion). Het concert begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de Gereformeerde Kerk te Ureterp.
Jazz/blues
In Concert In De Lawei te Drachten is zaterdag om 20.00 uur een concert met jazzdiva Laura Fygi en The Rosenberg Trio. Op het programma staan de beste swingnummers en de mooiste ballads van Laura Fygi. Daarin wordt zij ondersteund door Stochelo Rosenberg op sologitaar, Nonnie Rosenberg op contrabas en Nous’che Rosenberg op ritmegitaar.
Oude stijl In gasterij ‘t Wapen te Oldeberkoop is zondagmiddag om 16.00 uur een optreden van de formatie Old Yellow Jazz. Op het programma staat een breed muziekrepertoire in de oude stijl. Vooral muziek uit de jaren dertig, veertig en vijftig van de vorige eeuw zal aan bod komen. De toegang tot het concert is gratis.
Blues Volgende week dinsdag om 20.30 uur staat de formatie Bill Wyman’s Rhythm Kings op de planken van De Harmonie in Leeuwarden. Bill Wyman staat bekend als ex-bassist van de Rolling Stones. Met zijn Rhythm Kings brengt Wyman bluesmuziek, maar ook r&b, boogie-woogie, wisselende up-tempo nummers en ballads. Als speciale gast zal Eddy Floyd optreden die bekend is van het nummer Knock on wood .
Bolwerk De bands Flavium en Grand Slam spelen vrijdag vanaf 21.00 uur in Het Bolwerk van Sneek. Flavium is een consistente bluesgroep die opvalt vanwege de vloeiende dubbelloopsgitaren met solowerk van Anne Geert Bonders. De band Grand Slam bestaat uit gitaarlegende Ted Oberg, zangeres Simone Roerade en pianist/Hammond-virtuoos Rob Goebers. De ritmesectie wordt aangevuld door bassist Marco Oonincx en drummer Arie Verhaar. Grand Slam speelt eveneens een repertoire van rhythm en blues.
Pop
Hiphoppopera In theater De Koornbeurs in Franeker vindt zaterdag om 20.30 uur Hiphoppopera De Brêge plaats. Hieraan werkt de band Om ‘e Noard samen met jeugdige muzikanten zoals Esther Kluft, Teun de Witte en Johnny Bekema. Het idee achter De Brêge is om een muzikale, in theatrale vorm gegoten brug te slaan tussen de hiphop- en popmuziek. Op het podium staan artiesten uit Groningen en Fryslân die wat betreft cultuur, kleding en leeftijd sterk van elkaar verschillen. Wat zij echter delen is de liefde voor muziek.
Karaoke In muziekcafé Scooter’s te Drachten is vrijdag vanaf 22.00 uur de mogelijkheid om mee te doen aan karaoke. De presentatie van deze avond is in handen van Ton, die het geheel weer op eigen wijze aan elkaar praat.
Cover In café Scooter’s te Leeuwarden is zaterdag vanaf 22.00 uur een avond vol met coverbands. De drie bands die op zullen treden zijn Period!!, een rockcoverband uit Sint Jacobiparochie, No Way, een Rock en Roll coverband uit Leeuwarden en top 100 coverband MAX 7 uit Burgum. Zondag vanaf 20.00 uur is er weer een jamsession in ditzelfde café. Tijdens deze avond kunnen muzikanten met elkaar muziek maken.
Punkrock Vrijdag spelen in It Koartling te Burgum drie regionale bands: NewSense Memory, Illuminati en Paregoric. De avond begint om 20.00 uur.
Vlaanderen In De Harmonie te Leeuwarden is zaterdag het festival Vlaanderen roept! Dit festival is de afsluiting van de Vlaamse week. Tijdens deze avond zullen een aantal Vlaamse bands een optreden geven waaronder Sioen, DeLaVega en dj Dimitri Andreas. Deze bands zullen onder andere rock en hardcore ten gehore brengen. Het festival in de Friesland Bank Zaal en Friesche vlag foyer begint om 21.00 uur.
Sjongjûn In De Klink te Koudum is zaterdag vanaf 20.00 uur een Sjongjûn . Troubadour Jaap Louwes maakt sfeer met Friese luister- en rockmuziek. De Martino’s met Sido Martens spelen op deze avond van smartlap tot rocklied en van disco tot fiasco. Tot slot is er een optreden van het vocaal kwartet Roerend Goed. Met begeleiding van pianiste Corinne Staal bestaat hun repertoire uit swingende jazz standards, close harmony en popsongs.
Aaipop Zaterdag vindt in Kafé De Herberch in Nijland Lytske Aaipop plaats. Het festival is bedoeld voor nieuwe bands en artiesten die in het Fries of in de streektaal zingen. Op deze avond onder meer een optreden van Gerrit Gerlofsma die folkrock speelt. Verder staat het duo Crazy Brain Connection op het podium. Dit duo brengt muziek in de stijl van blues en folk. De laatste deelnemer is de band Johannes D. Kernemershow die jonge, frisse rock op het repertoire hebben staan. De avond begint om 21.00 uur.
Toneel
Slangenvel Volgende week donderdag om 20.30 komt het theatermakerstrio Orkater met de voorstelling Slangenvel naar De Harmonie in Leeuwarden. In deze voorstelling worstelen drie bejaarde vrouwen met de moderne tijd. Centrale thema’s zijn ouderdom, vriendschap en eenzaamheid. Dankzij de droogkomische stijl en de scherpe dialogen heeft de voorstelling, ondanks deze thema’s, een lichte toon. Spelers in het stuk zijn Bodil de la Parra, Margôt Ros en Wimi Wilhelm.
Een Tweede Kans Peter Tuinman en Will van Kralingen zijn komende vrijdag om 20.15 uur te zien in Het Posthuis Theater van Heerenveen. In de voorstelling Een Tweede Kans spelen zij twee vijftigers met de nodige huwelijkservaring, die elkaar na 22 jaar weer tegen het lijf lopen. Destijds waren ze stapelverliefd op elkaar en hadden ze zelfs trouwplannen. Ze praten over hun gestrande liefde en hoe het komt dat ze elkaar uit het oog verloren zijn. Al snel komen de gevoelens weer terug. Alles lijkt zich te herhalen, maar of het wel een happy end wordt?
Blijspul Toanielselskip Nij Begjin spilet sneon de premiêre fan it stik Pater by non, wer binne wy oan begûn? It blijspul spilet har ôf yn it kleaster. Yn dit kleaster sil men sjen dat dizze fromme leauwigen neat minskliks frjemd is. Troch allegear alteraasje wurde de nonnen opstannich, sa dat it sels ta in staken komt. De posysje fan Moeder Overste wurdt noch mear oantaast as der ek noch broeders by ynkomme. Beide partijen sykje steun fan hegerhân, mar wa hat de hjitste izers yn it fjoer en lûkt oan de langste ein? Op de folgjende data spilet it stik yn it doarpshûs Op ‘e Jister yn Nijega (Sm): neist kommende sneon is dat op 3, 4, 10, 11 en 18 febrewaris. Alle júnen begjint it stik om 20.00 oere.
Première Toneelvereniging Nij Libben uit Jellum-Bears speelt vrijdag om 20.00 uur de Friese première Suske, do bist myn suske in de oude zuivelfabriek op ‘t Wiel bij Weidum. Suske, do bist myn suske is een voorstelling vol humor en fantasie en vertelt de zoektocht van een meisje naar het bestaan van een onbekend zusje. Om haar doel te bereiken heeft ze hulp nodig van haar tantes en moet ze vreemde opdrachten uitvoeren. Dan komt er hulp uit onverwachte hoek. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar. Naast vrijdag is het stuk te zien op zaterdag 28 januari om 20.00 uur, zondag 29 januari om 16.00 uur, zaterdag 4 februari om 16.00 uur en 20.00 uur en zondag 5 februari om 16.00 uur.
Phèdre Het Nationale Toneel speelt volgende week woensdag het stuk Phèdre in De Lawei te Drachten. Phèdre, met in de hoofdrol Ariane Schutler, is een echte toneelklassieker over een verboden liefde met weergaloze gevolgen. Het is het verhaal over een vrouw die verliefd wordt op haar stiefzoon. Haar tomeloze passie vernietigt haar en iedereen die haar dierbaar is. Phèdre is een poëtisch taalbouwwerk, gecomponeerd in heldere verzen. Om 19.00 uur is er een gratis inleiding en om 20.00 uur begint de voorstelling.
Cabaret
Neveneffecten Met het programma Zinloos geweldig komt de Vlaamse cabaretgroep Neveneffecten naar De Harmonie in Leeuwarden. In 2003 won deze formatie het Groninger Studenten Cabaret Festival. Neveneffecten houdt van ontploffingen, kabouters, onzin en alles wat absurd is. Het Dagblad van het Noorden schreef over Zinloos Geweldig: ‘Oersterke grappen en bruisende hilariteit.’ Komende vrijdag is de voorstelling om 20.30 uur te zien.
Lazarus Cabaretier André Manuel staat vrijdag om 20.15 uur in De Koornbeurs van Franeker met zijn voorstelling Lazarus . Hierin raast, tiert, provoceert en sart hij er weer rustig op los. Iedereen krijgt er in deze voorstelling van langs. Onder het motto ‘een dronken man spreekt altijd de waarheid’ trekt hij van leer. Het programma van André Manuel is losjes geconcentreerd rondom het thema wederopstanding.
Literair De cabaretvoorstelling Bangbang van Nilgün Yerli staat in het teken van angst. Immers Nederland is in de war, de wereld is in de war. In de wereld voltrekken zich dingen die niet te begrijpen zijn. Bangbang is een voorstelling vol harde waarheden, maar ook met humor. Een voorstelling met onontkoombare confrontaties, maar ook met poëzie. De voorstelling is zaterdag om 20.00 uur te zien in De Lawei te Drachten.
Finalisten Wie er komen optreden tijdens de Finalisten Tour van de Culture Comedy Award is nog onbekend. Uit een recordaantal aanmeldingen is in september een selectie gemaakt van aanstormend comedytalent. Tijdens deze Finalisten Tour komen de winnaars van deze wedstrijd ten tonele. De avond met de nieuwste generatie stand-uppers is volgende week woensdag te zien om 20.00 uur in De Lawei te Drachten.
Vier Cabaretière Sanne Wallis de Vries komt volgende week donderdag met haar programma Vier naar De Lawei in Drachten. In deze voorstelling zullen verschillende aspecten aan bod komen. Een vrouw is bijvoorbeeld het water ingereden, omdat haar navigatiesysteem zei: ‘Ga naar links.’ Sanne vraagt zich af of mensen leiders nodig hebben. Op die manier komen verschillende prangende kwesties aan bod. De voorstelling begint om 20.00 uur.
Theater
Dans Het Nederlands Dans Theater I & Holland Symfonia komen volgende week dinsdag met Kylian, Van Manen, Lightfoot Léon, Inger naar De Harmonie in Leeuwarden. In de dans van Kylian, Bella Figura , ontmoeten droom en werkelijkheid elkaar op een collage van renaissance en barokmuziek. Van Manen komt met de dans Kleines Requiem waarin drie paren dansen op muziek van Górecki. Het werk van Lightfoot Léon is voor twee mannen en één vrouw in wisselende combinaties. Tot slot is de dans Walking Mad van Johan Inger te zien. Daarin paraderen negen dansers rond een mobiele houten schutting die kan uitschuiven, inklappen en omvallen. De voorstelling begint om 20.15 uur.
Entertainment De Camut Band komt met de voorstelling Life is rhythm naar De Harmonie in Leeuwarden. Deze zes Spaanse percussionisten/dansers brengen een bonte show van tapdance en slagwerk. Met verschillende instrumenten wordt bovendien veel kleurrijke muziek neergezet. Een hoogtepunt in de show is Sand Dance waar gedanst wordt in een piste met superfijn zand. Iedere beweging is te horen, waarbij het geheel op toverachtige wijze wordt aangelicht. De voorstelling is volgende week woensdag om 20.15 uur te zien.
Oerémis Corinne Staal en Frederike Kleefstra komen zondag om 15.00 uur naar De Skâns in Gorredijk met hun liedjesprogramma Oerémis. Een programma met ernstige, grappige of relativerende teksten over sterke vrouwen die nooit Oerémis zijn. Hoewel….
Tribute Maaike Schuurmans is komende vrijdag te zien in de voorstelling Anyone who had a heart. Deze voorstelling is ‘a tribute to Burt Bacharach’ en is een theaterprogramma waarin Schuurmans al haar ervaring uit musical en kleinkunst aanwendt. De voorstelling speelt in De Skâns te Gorredijk om 20.30 uur. Volgende week donderdag staat ze met hetzelfde programma om 20.15 uur in De Koornbeurs van Franeker.
Afscheid Marjolein Meijers en Hans Kemeling vormen al 22 jaar het duo De Berini’s. En nu nemen zij afscheid met de voorstelling En nou is het afgelopen! Nog één keer willen ze fijne en minder fijne herinneringen ophalen. Zoals altijd gaat dat gepaard met liedjes, verhalen en toch nog een onverwacht einde…. De Berini’s zijn komende vrijdag om 20.00 uur te zien in De Lawei te Drachten. De dag erna, op zaterdag, is de voorstelling om 20.15 uur te zien in De IJsherberg te Dokkum.
Jeugd en familie Speeltheater Holland brengt de voorstelling Riket met de kuif. Een voorstelling over prinsen die willen trouwen met de mooie prinses Isabel. Tot ze begint te praten. Nee, dan maar liever haar iets mindere mooie, maar slimme tweelingzus Claudia. Alleen de gruwelijk lelijke, maar o zo intelligente prins Riket maalt niet om de domheid van Isabel. Hij schenkt haar zijn hart en geeft haar daarmee ook verstand. Maar is dat wel zo verstandig? Speeltheater Holland brengt het verhaal met twee vertellers en twee poppenspelers. Bijzonder is dat één verteller het verhaal vertelt in gesproken taal en de andere in gebarentaal. De voorstelling is volgende week woensdag om 15.00 uur te zien in De Harmonie te Leeuwarden.
Theaterconcert Komende zaterdag geeft de formatie Circle Percussion een theaterconcert met de titel Drums of the world in De Treemter te Balk. Als ondertitel is gekozen voor The Wild Edition . Circle Percussion is een slagwerkgezelschap waarbij Japans en Afrikaans slagwerk centraal staat. De Japanse slagwerkmuziek staat bekend om fysieke kracht en gratie dat gecombineerd moet worden om tot de essentie van de Japanse slagwerkmuziek door te dringen. Meesterdrummer Willem Jansen zal tijdens deze avond voor de nodige humor zorgen. De voorstelling begint om 20.30 uur.
Clowns Les Witloof is een clowns-acrobatenmuzikantenduo dat spectaculaire en zeldzame acts laat zien. Deze clowns zijn zondag om 15.00 uur te zien in De Lawei te Drachten. Het duo werkt met koorden, grote speelkaarten, zwaarden, vuur en uiteindelijk verdwijnen ze in de piano. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.
Lezingen
Heerenveen Dinsdag verzorgen kunsthistorica Wies van Moorsel en pianist Peter Beijersbergen van Henegouwen om 20.00 uur in museumcafé Belvédère in Heerenveen een lezing met muziek over het leven en werk van Nelly van Doesburg onder de titel Het onmisbare dadaïstische muziekinstrument.
Heerenveen In het Rabo Kunstcafé van het Museum Willem van Haren is volgende week dinsdag een lezing met de heer ds. H. Keuning uit Beetsterzwaag. Deze zal vertellen over de geschiedenis van Fredeshiem. Het huidige Buitengoed Fredeshiem is een vakantie- en conferentieoord, gelegen in de bossen van Steenwijk. Oorspronkelijk was het een doopsgezind broederschapshuis. Veel Friese doopsgezinden hebben nog een band met het huis, dat in 2004 het 75-jarig bestaan vierde. De lezing in Heerenveen begint om 19.30 uur.
Leeuwarden In boekhandel De Tille is volgende week woensdag om 20.00 uur een lezing met Anton de Boer. Hij geeft dan een workshop met als thema Optimisten leven langer. Aanleiding is het verschijnen van het door hem geschreven boek onder dezelfde titel. Optimisten leven langer gaat over mensen, mensen in de stad Leeuwarden. Anton de Boer heeft drie jaar zijn waarnemingen opgeschreven. Reserveren voor de workshop is mogelijk bij boekhandel De Tille.
Leeuwarden Vanaf volgende week woensdag wordt in de Infirmerie te Leeuwarden een reeks van acht lezingen gehouden over het onderwerp ‘Kunst in tijden van terreur’. De lezingen worden verzorgd door de kunsthistoricus Huub Mous. Op acht woensdagavonden in de maanden februari en maart zal telkens vanuit een andere invalshoek dit thema worden benaderd, niet alleen tegen de achtergrond van het huidige terrorisme, maar ook in historisch perspectief. Informatie is te verkrijgen bij Keunstwurk, 058-2343434.
Overig
Nepaljubileumfestival In hotel De Heidehof te Heerenveen vindt zaterdag vanaf 16.00 uur een Nepalees jubileumfestival plaats met onder meer Piter Wilkens, Nepalese dansen van de dansopleiding van het Friesland College, films en een Nepalese markt met informatie over ontwikkelingswerk Nepal, reizen, verkoop van zilveren sieraden, gebruiksvoorwerpen, een fototentoonstelling, Nepalese nekmassage en een miniveiling.
Gedichtendag Morgen wordt weer de Gedichtendag georganiseerd in Nederland en Vlaanderen. Landelijk worden verschillende activiteiten georganiseerd, waarbij de poëzie een dag extra in de schijnwerpers wordt gezet. In Ons Huis te Sint Annaparochie wordt daarom om 20.00 uur een gedichtenavond gehouden waar de Bilkerts hun eigen of gekozen gedicht voordragen in ’t Bildts, Fries of Nederlands.
Swingen Zaterdag is er weer de gelegenheid om een avondje rookvrij uit te gaan bij dansschool Saco Velt in Leeuwarden. Er kan gedanst worden op muziek uit de jaren tachtig tot en met huidige hits. Het avondje rookvrij swingen begint om 21.30 uur.
Boemerang Voor de schooljeugd komt komende zondag om 15.00 uur de Boemerangman naar De Skûle in Wyns. Behalve een demonstratie zal boemerangman Fedde ook laten zien hoe je zelf een boemerang kunt maken. Wie wil weten hoe een boemerang werkt moet zeker naar Wyns komen!
Aankondigingen voor Uit deze week dienen uiterlijk twee weken vóór publicatie binnen te zijn bij het redactiesecretariaat (secretariaat@frieschdagblad.nl). Tevens is de uitagenda op onze website www.frieschdagblad.nl te zien!

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties