De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 februari

Weerwoensdag, 25 januari 2006

Neerslag
Later vanmiddag, vanavond en vannacht af en toe wat lichte sneeuw of mogelijk ook ijzel. Maximumtemperaturen rond 4 graden. Vannacht minima tussen nul en -2 graden met kans op gladde wegen. Morgen eerst nog een vlokje sneeuw, in de middag opklaringen en ruimte voor zon bij nul tot 2 graden.
Aan het einde van de ochtend is een zwak neerslaggebied vanuit het noorden het land binnengetrokken met regen die op een bevroren ondergrond is gevallen. Deze vorm van ijzel heeft met name in Groningen, maar ook in de oosthoek van de provincie voor veel ongelukken gezorgd. Alhoewel de temperatuur vanmiddag oploopt tot rond +4 graden, kan er vannacht opnieuw gladheid ontstaan, doordat de wegen (en de ondergrond) nog erg koud zijn. Verder kan er ook vanavond en vannacht lichte sneeuw of zelfs weer ijzel vallen, met gladde wegen tot gevolg.
De verwachtingen tot morgenavond : eerst is het vanmiddag wisselend bewolkt met af en toe even zon, maar later in de middag en vooral vanavond en vannacht kan er opnieuw wat lichte neerslag vallen in de vorm van sneeuw of mogelijk ook ijzel. Zeker vanavond en vannacht moet met gladheid rekening worden gehouden. Het kwik zakt naar nul tot -2 graden. Morgen hebben we mogelijk eerst nog een vlokje sneeuw, maar in de middag komen er opklaringen met ruimte voor zon. Het kwik ligt overdag tussen nul en 2 graden, bij een matige tot krachtige wind uit het noordoosten.
De vooruitzichten : de noordoostelijke tot oostelijke wind zal vrijdagnacht voor minimumtemperaturen zorgen van -5 tot -7 graden. Vrijdag wordt een stralende dag met veel zon en het wordt een ijsdag met maximumtemperaturen rond -1 graden. In de nacht naar zaterdag kan het kwik zakken tot -8 graden. Zaterdag wordt het al even zonnig en overdag ligt het kwik rond het vriespunt. Vanaf zondag wordt het geleidelijk minder koud met overdag temperaturen tussen 1 en 4 graden.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties