De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Economiewoensdag, 25 januari 2006

Groothandel Hofman failliet verklaard
Leeuwarden – Het bedrijf Hofman uit Heerenveen, groothandel in vitamine- en afslankpillen, is gisteren voor de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard. Advocaat P. van der Sluis was vorige week nog aangesteld als bewindvoerder toen het bedrijf uitstel van betaling aanvroeg. Hij is door de rechtbank als curator aangesteld. Volgens hem liggen er voor het bedrijf mogelijkheden in afgeslankte vorm. ,,We zijn nu nog in gesprek met twee kandidaten’’, geeft hij hoopvol aan. ,,Over ruim een week verwacht ik meer duidelijkheid over een doorstart van de activiteiten.’’
De 43 personeelsleden is maandag ontslag aangezegd. Momenteel zijn ze nog bezig om de bestaande voorraad te inventariseren. De bestaande voorraden zijn intussen binnengekomen bij het failliete bedrijf. Niet iedereen zal na een eventuele overname mee kunnen, is de verwachting van Van der Sluis. ,,Na een week moet dat toch wel zijn afgerond’’, verwacht hij.
Belangrijkste reden van het faillissement is de sterk gedaalde omzet in de afgelopen maanden. Die daalde onder meer door negatieve publiciteit over de werking van de pillen. Het bedrijf leverde vooral aan winkelketen De Kruiderij. Deze keten is van dezelfde eigenaar als de pillengroothandel en staat buiten het faillissement.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties