De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Agendawoensdag, 16 november 2005

Orgel
Ureterp In de gereformeerde kerk van Ureterp is zaterdag om 20.00 uur een concert van organist Theo Jellema. Hij speelt op deze avond literatuur en improvisatie.
Orgel-plus concert In de doopsgezinde kerk vindt zaterdag een Orgel-plus concert plaats. Rein Albert Ferwerda speelt dan op zowel orgel als piano. Hij wordt begeleid door Rianne Jongsma op dwarsfluit en Rolf Verbeek op hoorn. Het concert begint om 20.00 uur.
Jubileum De Koepelkerk van Witmarsum staat zondagmiddag vanaf 16.00 uur in het teken van orgel- en koormuziek. Deze maand is het 150 jaar geleden dat het Van Dam orgel in gebruik werd genomen. Reden voor een jubileumconcert met vocaal ensemble Con Amore en organist Theo Jellema.
Martinikerk In Bolsward is zaterdagavond om 20.00 uur een orgelconcert van Martin Mans. Hij speelt hier op het Hinsz orgel van de Martinikerk. Tijdens dit concert staat zijn nieuwe 2-CD centraal die gevuld is met improvisaties en literaire werken.
Klassiek
Catbird Duo Het Catbird Duo verzorgt zondag een optreden in het kerkje van Roodkerk. Dit duo bestaat uit fluitiste Annelies Middel en klassiek gitarist Marc Beaudette. Vanaf 15.00 uur is er muziek van Schubert, Bach en Händel.
Herfstconcert In de doopsgezinde kerk van Drachten is zondag om 16.00 uur een optreden van vrouwenkoor Claribel. Op het programma staan werken van Brahms, Grieg en Jenner. Enkele liederen zullen begeleid worden door pianist Johan Bijhold.
Kamerkoor Zondag geeft kamerkoor Con Tactus uit Heerenveen zijn eerste grote debuutconcert. Het concert begint om 16.00 uur in de oude Hervormde Kerk van Oudeschoot/Heerenveen.
Romantiek Zaterdag om 20.00 uur is er een romantisch wijnconcert in de Nicolaaskerk van Hantum. Sopraan Agnes Garcia Lowe en pianist Henk de Vries zullen werken brengen onder het thema Frauenliebe und Leben. Dat betekent liederen van Bellini, Tosti, Loewe en Mendelssohn.
Najaarsconcert In De Lawei te Drachten is zondagmiddag om 15.00 uur een concert van het Fries Symfonie Orkest. Het belooft een gevarieerd programma te worden met de Symphonietta voor blazers van Willem van Otterloo en een optreden van violist Bob van der Ent. Ook wordt de Symfonie nr. 5 van Mendelssohn wordt ten gehore gebracht.
Messiah Christelijke Oratorium Vereniging Gloria Deo geeft volgende week woensdag een uitvoering van de Messiah van Händel. Het concert begint om 20.00 uur in De Lawei te Drachten.
Gitaar Remco de Haan en Erik Westerhof vormen samen het Guitar Duo. Zondagmiddag om 15.00 uur verzorgen zij een optreden in De Spylder in Warns. Hun repertoire bestaat uit Bach en Brahms, maar er worden ook werken gespeeld van Piazolla en Satie.
Requiem In De Harmonie te Leeuwarden speelt zondag de Nederlandse Bachvereniging. Deze middag brengen zij het Requiem van Fauré. Het klassieke concert begint om 15.00 uur.
Hafabra
Try Out Zaterdag om 19.45 uur organiseert brassband Excelsior in de gereformeerde kerk te Veenwouden een try-out concert ter voorbereiding op de Nederlandse Brassbandkampioenschappen (NBK). Naast Excelsior zullen Looft den Heer, Bernleff, Excelsior Zalk en de Wâldsang meewerken. De verschillende bands brengen werken ten gehore uit de verschillende divisies van de NBK.
NBK-jubileum Tere ere van de 25ste editie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK) begin december in Groningen, wordt in De Lantearne in Surhuisterveen zaterdag een NBK-jubileum try-out concert gegeven. Negen brassbands zullen meewerken aan dit concert. Bijzonder aan dit concert is een optreden van de NBK Revival Band. Het concert begint om 19.00 uur.
De Lofstem Muziekvereniging De Lofstem uit Sumar onder leiding van Jan Hibma geeft zaterdag een concert. Thema van de avond is ‘Er zit popmuziek in De Lofstem’. Het concert vindt plaats in dorpshuis De Kamp in Sumar en begint om 20.00 uur.
Fanfare Halleluja Vrijdagavond om 20.00 uur wordt door fanfare Halleluja uit Anjum een concert gegeven in de Dobbe in Anjum. An het concert wordt medewerking verleend door de Friese troubadour Gurbe Douwstra.
Accordeon In het kader van het tienjarig bestaan van het Fries Jeugd Accordeon Orkest is er zaterdag vanaf 10.30 uur een accordeonhappening in Muziekcentrum Rinkelbom te Heerenveen. Thema van de dag is Wereldmuziek. Verschillende groepen zullen overdag bezig zijn met muziek. ‘s Avonds om 19.30 uur wordt het programma opgevoerd. Tijdens dit avondprogramma is dwarsfluitist Ronald Snijders aanwezig.
Shanty
Cd-presentatie Interkerkelijk mannenkoor in shantystijl It Ljochtbeaken presenteert zaterdag haar eerste live cd en dvd. In de gereformeerde kerk te Haulerwijk zullen zij een optreden verzorgen met gospelkoor Zang en Vriendschap uit Broeksterwoude.
Jazz
Close Harmony Op zondagmiddag genieten van een repertoire van jazzy nummers uit de twintigste eeuw. Dat kan om 15.00 uur in De Koperen Tuin te Leeuwarden. Close-harmonykoor Panties & Bretels brengt a capella muziek in een ontspannen sfeer.
Limehouse Jazzband Komende zondag is er in het Smelnehûs in Drachten een optreden van de Limehouse Jazzband. Deze band staat bekend om zijn uitgebreide programma van ‘Hot Jazz’. Het optreden begint om 17.00 uur.
Wereldmuziek
Karpaten Volgende week donderdag is er muziek uit de Karpaten te beluisteren in Swichum. In centrum Tûmba vindt om 20.00 uur een concert met wereldmuziek plaats van Jarmila Sulakova en de Ostrava Cimbalon band. De Tsjechische zangeres Jarmila zingt melodieuze, melancholieke en feestelijke liederen. De Cimbalon Band bestaat uit cimbaal contrabas, viool en fluiten.
Mannenkoor Mannenkoor Con Spirito uit Drachten geeft vrijdagavond om 20.00 uur een concert in Het Anker te Oosterwolde. Muziekvereniging Oosterwolde zal medewerking aan dit concert verlenen. Het repertoire bestaat uit Russische kerk- en volksmuziek, negro-sprituals en een aantal operakoren.
Folk In de hervormde kerk van Twijzel is zaterdag om 15.30 uur een optreden van Huys ter Duyn en Woefdram. Deze twee oud-leden van Cotton Green brengen woestijnmuziek, folk en blues.
Pop
Karaoke Iedereen die van zingen houdt, kan vrijdag vanaf 19.30 uur naar de karaoke-tour op Het Plein 12 (De Centrale) in Leeuwarden. Samen met de Belgische zangeres Anneke kunnen er duetten worden gezongen.
TOTO Voormalig gitarist Tony Spinner van de band TOTO komt naar café Scooter’s in Leeuwarden. Volgende week woensdag geeft hij met zijn band om 20.00 uur een concert.
HipHop De bekende rapper Brainpower staat vrijdag om 21.00 uur op het podium van Iduna te Drachten. De support van de avond is in handen van The Opposites & Funky Flow.
Point Blank Zaterdag vanaf 22.00 uur spelen er twee coverbands in Café Scooter’s te Leeuwarden.
Rob de Nijs Volgende week woensdag staat Rob de Nijs in De Harmonie te Leeuwarden. Deze voorstelling deelt hij het podium met de Pur Sang Band. Oude nieuwe ballads zullen voorbij komen, maar ook up-tempo stukken. De voorstelling begint om 20.15 uur.
Steve Harley De Harmonie te Leeuwarden is volgende week donderdag om 20.30 uur het podium voor Steve Harley & Cockney Rebel. Met The Quality of Mercy aLive05 brengen zij het muzikale feest der herkenning.
Dansen In De Colle in Kollum kan zaterdagavond gedanst worden. Orkest The Nightbirds zal zorgen voor live muziek. De avond begint om 20.00 uur.
Toneel
Frysk Toaniel Mem krijt in fideokamera op har jierdei en de hiele famylje sit gesellich oan de brunch. Mem har jierdei wurdt fest lein op de kamera en it wurdt….in drama. Dat is de strekking fan it stik Blowing fan Tryater . Sneon is dit stik te besjen yn Het Posthuis Theater yn Hearrenfean om 20.15 oere. Nije wike woansdei is Tryater om 20.00 oere yn De Wjukken yn Mantgum. De dei dernei, de tongersdei, binne se om 20.00 oere te finen yn it doarpshûs fan Makkinga.
Het Vervolg Mensch, durf te leven! is de voorstelling van theatergroep Het Vervolg. Deze theatrale thriller vol liefde, jaloezie en wraak is te zien in De Lawei te Drachten. Vrijdag speelt de voorstelling om 20.00 uur.
Tape Cas Jansen, Tygo Gernandt en Alwien Tulner staan dinsdag om 20.15 uur in De Harmonie te Leeuwarden. Het toneelstuk Tape is een rauw drama vol spannende confrontaties en onverwachte ontwikkelingen.
Jong talent In de serie Nieuwe Theatermakers is er ruimte voor jong talent. Om 20.30 uur is er in De Harmonie te Leeuwarden een voorstelling te bekijken van deze nieuwe generatie.
Cabaret
Temajún Nije wike tiisdei is der kabaret fan Lianne Zandstra en Nynke Heech yn hotel-restaurant Oostergo yn Grou. Under de namme Mear talen mear takomst wurdt der ek in film fertoant oer meartaligens fan Freark Smink. De jûn begjint om 20.00 oere.
Geestdrift Een gevarieerd programma met een mooi verhaal, taalkunst, grappen, liederen en gekke typetjes, dat is het programma Geestdrift van Kasper van Kooten. Vrijdag staat hij om 20.30 uur op de planken van De Skâns te Gorredijk.
Schaap Klaas van Eerden staat zaterdag in zalencentrum De Treemter in Balk. Zijn programma Schaap bestaat uit stand-up, types, improvisaties en muziek. De show van Klaas van Eerden begint om 20.30 uur.
Theater
The world over Komende vrijdag om 20.30 uur is er een optreden van bassist/gitarist Eric van der Westen & Quadrant Ext. in De Harmonie te Leeuwarden. Hun programma The world over is een nieuwe uitdaging vanwege sampling en computergebruik. Naast Eric van der Westen zijn er blazers, zangers en musici die in de computergestuurde muziek zitten.
Circus Jeugdcircus Fantastini komt zondag naar De IJsherberg in Dokkum. Een aantal jonge artiesten, tussen de zes en achttien jaar, presenteren hun programma Tapaola- Carnaval in Circusland. Om 14.00 uur begint de voorstelling met spanning, humor en sensatie.
Extase Het drietal van Suver Nuver komt volgende week donderdag met beeldend theater naar De Harmonie in Leeuwarden. Hun voorstelling Extase daagt bezoekers uit hun wereldbeeld in de herwaardering te doen. De voorstelling begint om 20.30 uur.
Lietsjesprogramma It programma Oerémis fan Corinne Staal & Frederike Kleefstra is snein te besjen yn De Skâns yn De Gordyk. Om 15.00 oere bringe de froulju in lietsjesprogramma mei earnstige, grappige, komyske en relativearjende teksten.
A capella De Belgische formatie Voice Male brengt vrijdag in Het Posthuistheater in Heerenveen een a capella concert met pop-, rock-, jazz en soulnummers. Het concert begint om 20.15 uur.
Film & Opera In samenwerking met Filmhuis Leeuwarden verzorgt De Harmonie te Leeuwarden dit seizoen een integrale vertoning van Der Ring |des Nibelungen . Dinsdag om 20.00 uur zal aan de hand van filmfragmenten worden gesproken over diverse artistieke en muzikale operavierluik. Op 27 november, 11 december, 8 januari en 22 januari zullen de andere films worden vertoond.
Dans Het Scapino Ballet uit Rotterdam komt volgende week donderdag om 20.15 uur naar De Harmonie in Leeuwarden. Met hun voorstelling Limbo- dichter bij dans gaan ze op zoek naar de wijze waarop woord en dans elkaar kunnen beïnvloeden.
Muziek In De Lawei te Drachten is vrijdag een optreden van Dutch Swing College Band & Mrs. Einstein. Hun Wervelend Muzikaal Programma bestaat uit easy listening en swingende New Orleans. De voorstelling begint om 20.00 uur.
Muziektheater De Mexicaanse Hond speelt zaterdag om 20.00 uur de voorstelling De verschrikkelijke moeder. Te zien tijdens voorstelling zijn drie familieminiatuurtjes: bloederige, bizarre verhaaltjes waarin geen woord te veel gesproken wordt.
Jeugdvoorstelling Zondag is er voor kinderen vanaf vier jaar de voorstelling Het lelijke jonge eendje van Virga Lipman. Het bekende sprookje is hier omgetoverd in een voorstelling met poëzie, humor en muziek. De voorstelling speelt om 15.00 uur in De Lawei te Drachten.
Celtic Zaterdagavond staat De Harmonie in Leeuwarden in het teken van de Keltische muziek. Het festival Celtic Night wordt dan wederom georganiseerd. De band Altan zal aanwezig zijn om Ierland te vertegenwoordigen. Verder muziek uit de regio’s Schotland, Bretagne en Galicië. Het festival begint om 20.30 uur.
Overig
Sinterklaas Sinterklaas komt zondag naar het Kalverdijkje in Leeuwarden. Samen met Ernst en Bobbie brengen zij de Sinterklaasshow. Het spektakel wordt twee keer opgevoerd en wel om 13.00 uur en om 16.00 uur.
Skriuwer Skriuwer Hylke Speerstra komt snein nei de Wite Tsjerke yn Hemrik. Om 15.00 oere sil der fertelle oer syn boek It wrede paradys en ek syn nijste boek mei as wurktitel De oerpolder , sil oan bod komme.
Lezing In De Schierstins te Veenwouden geeft dr. Yme Kuiper vrijdag om 20.00 uur een lezing. Het thema van de avond is Verdwijning van de states in de negentiende eeuw.
Workshop In het Fries Museum is volgende week dinsdag een workshop Fries wit- en sneewerk. Deze techniek van borduren wordt uitgelegd door mevrouw T. Tinbergen. Belangstellenden kunnen meer informatie vinden op www.friesmuseum.nl. De workshop begint om 11.00 uur.
Beurs In hotel Van der Valk te Drachten is zaterdag vanaf 10.30 uur een poppen- en berenbeurs. Tijdens deze beurs is er veel te zien en te koop. Er zijn bekende babypoppenmaaksters aanwezig en er zijn een beren- en poppendokter.
Fertelle Klaske Klaassen komt neie wike tiisdei nei ‘t Fertelhûs in de Pleats te Burgum. Om 20.00 oere sil se fertelle oer har wat se belibbe hat as gastfrou yn Ryptsjerk. Dat levert in protte komyske en ynteressante ferhalen op.
Film In het Cultureel Centrum van Stiens wordt komende maandag de Italiaanse film IL DONO vertoond. Een verstild drama dat zich afspeelt op het Italiaanse platteland. De film begint om 20.00 uur.
Geschiedenis Vrijdagavond zullen Aaltsje Eijer en Gosse van der Bosch vertellen over de geschiedenis van de buurtschap Welgelegen en haar bewoners. In het kerkje Schurega te Jubbega is een ieder vanaf 20.00 uur welkom.
Knippen In Museum het Admiraliteitshuis kan zaterdag om 14.00 worden geknipt onder leiding van Gerlof Smit. In vijftien minuten wordt er iets bijzonders gemaakt. Naast het knippen is er tijd voor een rondleiding door het museum. Aanmelden voor deze middag is noodzakelijk op nummer: 0519- 293 134.
Aankondigingen voor Uit deze week dienen uiterlijk twee weken vóór publicatie binnen te zijn bij het redactiesecretariaat (secretariaat@frieschdagblad.nl). Tevens is de uitagenda op onze website www.frieschdagblad.nl te zien!

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties