De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Regiodinsdag, 15 november 2005

‘Sneek moet haast maken met daklozen’
Sneek – De fracties van ChristenUnie en CDA in de gemeenteraad van Sneek wil dat de gemeente haast maakt met het opzetten van een noodopvang voor daklozen in de stad. Vóór het invallen van de winter moet die gerealiseerd zijn, zo houdt CU-fractievoorzitter L. van der Pol wethouder Ekhart vanavond in de gemeenteraadsvergadering voor.
Die had in oktober toegezegd dat dat ook zal gebeuren, maar de vrijwilligers in de daklozenzorg van de Waterpoortstad vrezen dat dat niet gaat lukken.
Vorig jaar lukte het de gemeente ook al niet een nachtelijke noodopvang bij strenge vorst van de grond te krijgen. Als tussenoplossing werd er een taxidienst in het leven geroepen: bij strenge vorst werden de daklozen die het wilden naar de Leeuwarder nachtopvang gebracht. Deze constructie werkt echter niet goed, aldus de fracties.
De daklozen moeten zich op een bepaalde tijd melden om met de taxi mee te kunnen. Ook kregen degenen die wel met de taxi meegingen vorig jaar wel eens nul op het rekest bij de Leeuwarder opvang. Die zou de ‘eigen’ daklozen uit de hoofdstad voorrang geven.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties