De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Sportdinsdag, 15 november 2005

Pech blijft Aris achtervolgen

Leeuwarden - André Roorda, de nieuwe coach van Woon!Aris, heeft zijn debuut in de eredivisie niet met een zege kunnen opluisteren. De Leeuwarders moesten het zaterdagavond thuis tegen Rotterdam doen zonder spelverdeler Lucious Wagner en dat bleek een te grote verzwakking om de eerste thuiszege dit seizoen te pakken.

JOHAN VELLINGA
Pech blijft Aris achtervolgen. Na een beroerde voorbereiding leek na de winst van vorige week tegen Bergen op Zoom eindelijk het zonnetje door te breken. Maar direct na de overwinning maakte Tom Simpson bekend te moeten stoppen als coach vanwege zijn ernstig zieke zoontje en zaterdag moest Wagner met een lichte hamstringblessure verstek laten gaan.

Aris – Rotterdam 72-78

Geen gespreid bedje voor Roorda derhalve die natuurlijk liever onder andere omstandigheden de zaak had overgenomen. De trainer, die tot 3,5 jaar terug Aris enkele seizoenen coachte in de promotiedivisie, neemt niettemin met veel enthousiasme de zware taak op zich om van Aris een winnende ploeg te maken. ,,Het team heeft mogelijkheden genoeg.’’
Roorda probeerde tegen Rotterdam al meteen zijn stempel op de ploeg te drukken. Hij wil de spelers vooral veel laten rennen en meer snelheid in het spel brengen. Dat deden ze tegen Rotterdam vanaf het begin dan ook en dat liep meteen redelijk goed. De gasten lieten zich verrassen door de nieuwe tactiek waardoor de Leeuwarders de rust in gingen met een kleine voorsprong (44-42).
Toch werd Wagner erg gemist. De vervangers Camillo Behage en Maarten Huizinga zijn wat licht voor eredivisiebegrippen en hadden ze het erg zwaar tegen de snelle Vincent Krieger. Zeker na de rust toen Rotterdam grip kreeg op het aanvalsspel van de Leeuwarders. Aris leed enkele keren dom balverlies waardoor de gasten een run pakten van vijftien punten en uitliepen van 50-48 naar 50-63.
Toch kwam Aris daarna, met halverwege de onderbreking van het einde van het derde kwart, helemaal terug met een run van dertien punten (63-63). Het leek wel of er een deksel op de basket van Aris zat. De Rotterdammers kregen de bal er niet meer in. Pas na zo'n vijf minuten in het vierde kwart scoorde Arvin Slagter een bevrijdende driepunter.
Met nog een kleine minuut op de klok werd het duel beslist vanaf de vrije worplijn. En waar Krieger, Ron Borstel en Slagter koelbloedig bleven zakten Behage en Siggi Thorvaldsson bij de Leeuwarders door het ijs. De hoop op gelijkmakende driepunter werd seconden voor het eindsignaal uiteindelijk door Krieger de grond ingeboord: 72-78.
Huizinga baalde. Hij had in de eerste twee kwarten goed gespeeld en tien punten gescoord. ,,Voor rust ging het lekker. En dan vallen ze wel. We waren aan elkaar gewaagd. Die nieuwe speelstijl ligt ons wel want we hebben veel snelle jongens en zij zijn ons nieuwe spelletje niet gewend. Maar na de pauze ging er een knopje op. Rotterdam paste zich goed aan. Toch vind ik dit een gemiste kans.’’
Roorda had tot het einde toe gehoopt dat hij bij zijn eerste optreden succesvol kon zijn. ,,Tja, het gevoel dat overheerst is dat we hier een kans op de overwinning laten lopen. De tweede helft was bij ons wel een stuk minder. We pakten niet de verdedigende rebounds en daardoor kregen ze veel te veel tweede kansen. En op het laatst misten we die vrije worpen. Maar in fasen speelden we zoals ik het graag zie. Met veel snelheid. Hier kan ik zeker mee verder.''
Woon!Aris – Rotterdam 72-78 (17-21, 27-21, 12-21, 15-16). Topscorers Aris: Tim Whitworth 16, Devonne Giles 16, Hlynur Bearingsson 10, Maarten Huizinga 10. Topscorers Rotterdam: John Waller 17, Anthony Dill 16.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties