De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Sportvrijdag, 2 september 2005

Cambuur blijft maar op zoek naar een zege

Apeldoorn - Als het speltechnisch niet gaat zoals het zou moet, helpt het niet als in een stroef draaiende ploeg ook nog eens jonge jongens moeten debuteren in de basis. Tel daarbij op dat de fitheid bij Cambuur volgens trainer Roy Wesseling nog steeds te wensen over laat en dan is het ineens niet zo gek dat de Leeuwarders ook na vrijdag nog zegeloos zijn.

GERARD BOS
Ook na de zesde competitiewedstrijd staat de teller van het aantal overwinningen voor Cambuur nog op nul. Nul is ook het getal dat betrekking heeft op het aantal malen dat trainer Roy Wesseling met dezelfde basiself startte. Ook tegen AGOVV kwam hij met nieuwelingen: Arjen Postma, overgekomen van de beloftes van FC Groningen, startte in de basis. Net als Chris de Wagt, hoewel dat een logische vervanger was van de geblesseerde Angelo Zimmerman.

AGOVV - Cambuur 3-1

Het sierde Wesseling dat hij geen gemakkelijke excuses aanvoerde als reden voor het verlies van vrijdag. Hij wees simpelweg op de feiten. ,,We hadden hier een team dat qua leeftijd erg jong was. Daar kun je je ogen niet voor sluiten.’’ Toch draait de coach er niet omheen: de situatie bij Cambuur is anders dan hij had verwacht.
Hij wil een goed scoutingapparaat en de fitheid laat te wensen over. ,,Dan kun je hoog en laag springen, maar je verandert er niks aan’’, herhaalde de coach. ,,Ik ben wel ongeduldig, maar dat moet je dan omzetten in het bedenken van oplossingen.’’ Een daarvan is het hopelijk volgende week al presenteren van een nieuwe spits.
Van De Wagt en Postma mag niet verwacht worden dat ze meteen de lijnen uitzetten bij hun basisdebuut. Anders is dat bijvoorbeeld voor aanvoerder Ronnie Venema. ,,Maar’’, zei Wesseling, ,,Venema heeft twee seizoenen bijna niet gespeeld door blessureleed. Eigenlijk moet ik heel voorzichtig zijn met hem en kan hij niet zoveel wedstrijden spelen. Maar ik kan niet anders. Dus kan ik hem ook niks verwijten.’’
Dat kon hij zijn spelers wel wat betreft de tegengoals. Gonzalo Garcia Garcia, de man die zijn jeugdopleiding bij Real Madrid genoot, mocht na bijna twintig minuten zomaar profiteren van foutief verdedigen van Arnold Herder en Ronnie Venema en schoot de 1-0 binnen. Ondanks dat Melvin Holwijn (Wesseling: ,,hij gaat met de week beter spelen’’) enkele minuten later van dichtbij de 1-1 hoog in het dak van de goal knalde nadat hij Robert van Boxel de bal verspeeld in het vijf-metergebied.
Koen Brack was niet erg tevreden met zijn eigen spel, iets dat veel te maken had met de tweede tegengoal. Eentje vol fouten. De Wagt gaf linksback Tim Nijssen een bal die over de zijlijn ging, waarna Brack en De Wagt elkaar na de ingooi in de weg liepen en Levi Risamasu nog voor de thee voor de 2-1 zorgde. De Wagt baalde. ,,Ik ben niet tevreden met mijn debuut. Maar ja, ik mis ervaring. Hier kan ik alleen maar van leren.’’
,,Maar in de tweede helft ging het al beter’’, merkte Brack terecht op. ,,We wilden inzakken en het veld klein houden. Dat is op dit moment wel de manier voor ons om in uitduels te spelen. Uit kunnen we een tegenstander nog niet onder druk zetten.’’
Brack kon echter wel leven met de constatering dat het wat lang duurt voordat de eerste competitiezege een feit is. Net als Wesseling bleef ook de verdediger realistisch. ,,Vandaag was het wel weer een geval apart omdat je toch veel blessures hebt.’’
Leverde inzakken voor de formatie van Wesseling in Venlo in het uitduel tegen VVV nog wel resultaat op, in Apeldoorn bleef het uit. Zelfs de veerkracht die de ploeg tegen Go Ahead Eagles en Fortuna Sittard nog een tweetal gelijke spelen opleverde, was vrijdag niet voldoende om een nederlaag te voorkomen. Holwijn was met een schot op de paal nog dichtbij de 2-2, maar vlak voor tijd bracht Jurrick Juliana de Wesseling blijft werk aan de winkel houden. Het wordt echter tijd dat het ook eens de eerste zege oplevert.
AGOVV - Cambuur Leeuwarden 3-1 (2-1). 19. Garcia Garcia 1-0, 24. Holwijn 1-1, 37. Risamasu 2-1, 89. Velasco 3-1. Scheidsrechter: Heins. Gele kaart: Cathalina, Juliana, Ter Heide (AGOVV), Venema, Brack (Cambuur Leeuwarden). Toeschouwers: 2025.
AGOVV: Van der Gouw; Cathalina, Roest (78. De Waal), Van Boxel, Van der Ree; Risamasu (72. Lopes Monteiro), Wegh, Velasco; Kilic, Juliana, Garcia Garcia (62. Ter Heide).
Cambuur Leeuwarden: Van der Vlag, Venema, Brack, De Wagt, Nijssen, Hofman, Postma, Bronkhorst, Herder (59. Mulders), Holwijn, Karim (72. Roosenburg).

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties