De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Regiovrijdag, 26 augustus 2005

Bijtende man moet hiv-test ondergaan
Leeuwarden – De 25-jarige Leeuwarder die bijna twee weken geleden een 35-jarige agent uit Grou heeft gebeten, moet binnen 24 uur verplicht en desnoods onder dwang van justitie een bloedonderzoek ondergaan. Daaruit moet blijken hoe ernstig hij is aangetast door het hiv-virus. Dat heeft de voorzieningenrechter Hangelbroek gistermiddag bepaald.
Volgens de rechter dienen de belangen van de Grouster zwaarder dan inbreuk op de grondrechten – privacy en onaantastbaarheid van het lichaam - waar de Leeuwarder zich op beroept. In een door de Politie Fryslân aangespannen kort geding bleek een dag eerder al dat de Leeuwarder besmet is met het hiv-virus en dat bij hem de diagnose aids is gesteld. Sinds juli is de Leeuwarder gestopt met het slikken van medicijnen. De Grouster wil de exacte virulentie van de Leeuwarder weten, om te kunnen bepalen welke verdere medicatie hij zelf nodig heeft.
De Grouster hielp destijds buiten diensttijd een portier van discotheek Fire bij het verwijderen van de Leeuwarder. Die beet daarbij de Grouster tot bloedens toe in pink en wijsvinger.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties