De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Economievrijdag, 11 maart 2005

Toestemming 2500 klanten nodig
‘Overname contracten Safe Systems moeilijk’

Leeuwarden - De klantcontracten van Safe Systems kunnen waarschijnlijk niet zonder meer overgenomen worden door een koper van de failliete boedel van het bedrijf.

ALLERT VAN DER HOEVEN
Alle 2500 klanten moeten hiervoor afzonderlijk toestemming geven. En die klanten hebben voor jaren vooruitbetaald aan het nu failliete Safe Systems. Zij staan waarschijnlijk niet te springen om nogmaals te betalen voor dienstverlening waarvoor zij Safe Systems al betaald hebben.
Mogelijke kopers van de boedel hebben vooral belangstelling voor de klantgegevens. Maar die kopers moeten dan wel in onderhandeling met alle 2500 klanten. En die klanten moeten dan wel met geld over de brug komen, wil de deal voor het nieuwe bedrijf interessant zijn. Deze onzekerheden maken dat de onderhandelingen over een overname van het failliete Safe Systems tot nu toe moeizaam verlopen.
Curator T. Detmar maakte gisteren bekend dat van de drie kandidaten er één afgevallen is. Het gaat daarbij om beveiligingsbedrijf Veko uit Hengelo. Dat bedrijf zegt geďnteresseerd te zijn in het overnemen van personeel van Safe Systems, maar klaagt dat het met de curator ,,geen stap verder komt”.
Detmar geeft aan dat de onderhandelingen stuk zijn gelopen op de prijs die Veko bood. ,,En ik moet niet alleen aan het personeel denken, maar ook aan de crediteuren van Safe Systems”, licht Detmar toe. Detmar ontkent dat hij heeft geweigerd personeelsgegevens aan Veko te verstrekken, zodat die kan werven onder het personeel. ,,Ik kan die gegevens niet zonder toestemming van de mensen verstrekken. Maar de vraag is me niet gesteld. En gebeurt dat wel, dan zou ik er eens goed over na moeten denken.” Wel geeft Detmar toe dat het personeelsbestand onderdeel is van de onderhandelingen met de overgebleven partijen. Wie die partijen zijn, wil Detmar niet zeggen.

Lang onderhandelen

De onderhandelingen duren nu al vijf weken. ,,Dat is ongebruikelijk lang”, geeft Detmar toe. Dat komt vooral doordat het faillissement uit de lucht kwam vallen. Meestal zien de partijen een faillissement eerder aankomen. Daardoor beginnen de onderhandelingen vaak al eerder, aldus Detmar. En mogelijke kopers staan niet te popelen om een fraai bedrag neer te leggen voor de boedel, zo lijkt het. Een huurpand, de inventaris en een bestand met klanten met wie eerst nog onderhandeld moet worden om er geld aan te kunnen verdienen. Lopen de onderhandelingen met de andere twee partijen stuk, dan rest er niets anders dan het veilen van de boedel. Al het personeel is dan definitief zijn baan kwijt. En alle klanten zijn dan definitief hun geld kwijt dat ze vooruitbetaald hebben voor beveiliging die zij niet meer genieten.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties