De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Sportdinsdag, 21 december 2004

Sipke Ernst gaat voor titel van grootmeester
Groningen – Schaker Sipke Ernst kan in de komende twee weken de eerste grootmeester worden in de Friese geschiedenis. De psychologiestudent uit Damwoude maakt de komende tien dagen deel uit van de invitatiegroep bij het Harmonie Schaaktoernooi in Groningen.
Ernst heeft nog één grootmeesterresultaat nodig. De Fries haalde zijn eerste norm in 2002 tijdens het Nederlands kampioenschap waar hij verrassend vierde werd. Begin dit jaar pakte hij zijn tweede resultaat op het Corus-toernooi. Om grootmeester te worden, moet hij in Groningen zes punten halen.
Naast Ernst staan de Friezen Daan Brandenburg (Drachten) en oud-Sneker Yge Visser op de deelnemerslijst. Erwin l’Ami, John van der Wiel en Friso Nijboer zijn andere sterke Nederlandse schakers in de invitatiegroep. Uit het buitenland komen de Georgiër Merab Gagunashvili, de Engelsman Gawain Jones, de Wit-Rus Andrey Zhigalko en Yuriy Kuzubov uit de Oekraïne. De winnaar van toernooi ontvangt 1500 euro.
Het Harmonie-toernooi begint dinsdag met de Friezen achter de zwarte stukken. Ernst lootte Nijboer, Brandenburg zit tegenover l’Ami en Visser opent tegen Jones.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties