De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Sportwoensdag, 15 december 2004

Cambuur’69 trekt zich terug uit zesde klasse A
Leeuwarden – Het eerste en enige veldteam van de Leeuwarder voetbalclub Cambuur’69 heeft zich met onmiddellijke ingang uit de competitie van de zesde klasse A teruggetrokken. Dat heeft de voetbalbond KNVB bekend gemaakt.
Cambuur’69 heeft al jaren problemen om een elftal op de been te brengen. Het leidde ertoe dat de club steeds verder van de sportieve ladder afdaalde. Dit seizoen verloor de Leeuwarder club in de laagste klasse van het amateurvoetbal alle negen gespeelde wedstrijden. De doelcijfers spreken boekdelen: vier doelpunten voor, negentig doelpunten tegen.
De club blijft wel voortbestaan omdat het nog altijd wel twee teams in de futsalcompetitie heeft. Volgend seizoen hoopt Cambuur’69 weer met een elftal terug te keren in de veldcompetitie.
Het terugtrekken van Cambuur’69 heeft overigens nogal wat consequenties voor de verdelingen van de periodetitel(s). Omdat alle reeds gespeelde wedstrijden van Cambuur’69 komen te vervallen is niet Oudega W, maar het Leeuwarder Flamingo winnaar geworden van de eerste periode. Oudega W verliest echter niet het verkregen recht. De ploeg heeft de derde periode verkregen.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties