De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Weerwoensdag, 15 december 2004

Onstuimig
Het wordt onstuimig weer met morgenmiddag aan zee een harde tot stormachtige wind. Daarbij hebben we te maken met veel bewolking, en vanaf vanmiddag ook regen. De middagtemperaturen komen te liggen rond 8 à 9 graden.
Het weer vaart momenteel een wat wisselende koers, tussen zachte, grijze dagen met af en toe (mot)regen en koude, droge dagen met mist en vorst. Die afwisseling hebben we ook de afgelopen dagen gezien, want gistermiddag kwam het kwik van rond of onder het vriespunt, uiteindelijk tot 3 à 4 graden. We vinden op de weerkaart voor vandaag een omvangrijk hogedrukgebied met de kern boven Oekraïne. Dit systeem trekt verder naar het oosten en daardoor wordt de weg vrijgemaakt voor diepe depressies die vanaf de Atlantische oceaan afzakken naar het zuiden van Scandinavië. We krijgen de komende dagen onstuimig, zacht en wisselvallig weer.
De verwachtingen tot morgenavond : vanmiddag hebben we te maken met veel bewolking en daarbij komt het kwik te liggen rond 8 graden. De wind is matig en aan zee krachtig uit het zuiden tot zuidwesten. Vanavond en vannacht zakt het kwik niet verder dan 4 graden onder een wolkendek waaruit af en toe regen of motregen valt. Morgen blijft het bewolkt en zal het in de ochtend af en toe wat motregenen. In de middag komt de regen en bewolking terug, met een flink toenemende wind. Het kwik schommelt rond 9 graden en het gaat (vrij) krachtig waaien uit het zuiden tot zuidwesten. Aan zee is de wind hard tot stormachtig.
De vooruitzichten : vrijdag bevinden we ons achter de depressie in een stevige westelijke circulatie. In de ochtend kan het mogelijk nog even stormen. Vrijdag ligt het kwik rond 7 graden met enkele regen en hagelbuien. Zaterdag en zondag wordt het kouder met 4 à 5 graden en in de nachten temperaturen dichtbij het vriespunt. Het komt daarbij tot buien die gepaard kunnen gaan met (natte) sneeuw.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties