De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Weerdinsdag, 22 juni 2004

Zomerstorm
Vanmiddag is het vrij zonnig en vrijwel droog met maxima rond 19 graden. Vanavond gaat het regenen en ook morgen hebben we regen en wind. In de avond en nacht daarop kans op een zomerstorm. Het wordt morgen 19 ŗ 20 graden. Het was even wennen gisteren. Met een sterke noordwestenwind werd koele lucht aangevoerd. Het kwik in de thermometers stokte al bij 13 graden. In Brabant werd het nog 15 graden met de 23 van een dag eerder een groot verschil. Niet overal ging de overgang gepaard met droog weer. Op tal van plaatsen viel enig gesputter te bespeuren, en in Nieuw Beerta leverde dat 1 millimeter op. De meeste en zwaarste buien vielen echter in het zuidoosten van ons land.
Eindhoven tapte 3 mm af, Maastricht (vliegveld Beek) kreeg 6 millimeter en Aken net over de grens kreeg 10 millimeter water. Een lokale aangelegenheid terwijl de natuur overal zo'n dringende behoefte heeft aan water.
De komende dagen zal dat er niet in zitten, hoewel we het ook niet steeds droog zullen houden. Wel zullen de hoeveelheden beperkt blijven tot hooguit enkele millimeters. Tevens blijven we bivakkeren in een koele luchtsoort die tot stand wordt gebracht door een hogedrukgebied bij de Britse Eilanden en een met hele koude lucht gevulde depressie bij ScandinaviŽ.
Tot diep in de volgende week zal het (te) koel blijven voor de tijd van het jaar.
De verwachting voor de komende dagen: vanmiddag zijn er wolkenvelden en nu en dan kan er wat lichte regen vallen. Later kan er nog een opklaring vanuit het noordwesten binnen schuiven. Het wordt 12 graden op de Wadden Eilanden tot 14 graden landinwaarts. Boven land waait er een matige tot vrij krachtige noordwestenwind, 4 tot 5 bft en in het Waddengebied krachtig 6 bft. Vannacht koelt het af tot 7 of 8 graden.
Morgen wisselen opklaringen en (stapel) wolken elkaar af en is de kans op een bui klein. De noordwestenwind doet het een fractie kalmer aan en het wordt 14 of 15 graden. In de nacht volgt een beetje regen. Maandag breekt het zonnetje af en toe weer door en wordt het 16 graden. Daarna wordt het tijdelijk weer iets koeler met af en toe een bui(tje). Na woensdag warmt het langzaam weer op.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties