De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Dossierdinsdag, 25 mei 2004

Wiskunde A-stress
Morgen onder andere havo wiskunde A. Als je wiskunde de afgelopen twee jaar goed hebt bijgehouden, weet je wat je te wachten staat. Dan ken je je sterke en zwakke punten.
Als je in het verleden weinig fouten maakte in sommen met lineaire formules, vermoei je dan niet door die nu nog eens uitentreuren te oefenen. Heb je moeite met de Pascal-driehoek? Oefen daar nog wat sommen van.
Hoe je inter- en extrapoleert hoeft niemand je meer te vertellen. Dit doe je (als het goed is) op routine. Ga dus niet meer de theorie daarvan zitten leren, dan raak je alleen maar in de war. Misschien heb je je eigen techniek ontwikkeld, en vind je op samengevat.nl wel een heel ingewikkeld stappenplan. Die paniek kun je slecht gebruiken zo op het laatste moment.
Het oefenen van andere examens heb je al veel gedaan. Had je daarmee succes: doe er morgenochtend nog eentje voor je zelfvertrouwen. Deed je de oefenexamens slecht? Niet meer op stressen, en kijk maar wat er over je heen komt.
Als je tijdens het echte examen niet uit een som komt, ga dan eerst naar de andere sommen. Verspil niet te veel zweettijd aan iets waar je toch niet uit dreigt te komen. Zorg dat je zo veel mogelijk sommen maakt die je sowieso goed hebt. Daarna heb je nog wel wat tijd over om de breinkrakers te bekijken.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

dossier
Familieberichten
Advertenties