De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Dossierdinsdag, 25 mei 2004

Waar zijn die antwoorden fries?
Waar zijn toch die antwoorden van de examens Fries? De antwoorden van vwo Nederlands, gisterochtend van negen tot twaalf afgenomen, stonden al vroeg in de middag gepubliceerd op de site eindexamen.NU. Wie vwo Fries van vorige week dinsdag wil nakijken, krijgt de standaardmededeling: ‘Voor dit vak zijn nog geen uitwerkingen beschikbaar. We proberen het correctiemodel zo snel mogelijk na het examen online te zetten’.
Yeah right…
Bij het LAKS is het een bekend probleem. Johan Kok van het LAKS: ,,We hebben relatief veel klachten over havo Fries gehad: drie. Fries is een klein vak, dus dat is een relatief hoog percentage. De klachten gingen allemaal over de antwoorden op internet. Het CEVO zei in eerste instantie – belachelijk natuurlijk – dat er te weinig kandidaten waren om de antwoorden te publiceren. Daar hebben wij een stokje voor gestoken, ze zeggen nu dat ze het zo snel mogelijk doen.’’
De CEVO (Centrale Examencommissie Vaststelling Opgaven) zweeg gisteren in alle talen.
Inmiddels heeft het LAKS een kleine 2000 klachten gehad. ,,Nog niet echt veel, maar gisteren zijn de examens ook pas echt goed begonnen’’. De meeste examinandi klagen, zoals altijd, over de lengte van de examens en tijdgebrek.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

dossier
Familieberichten
Advertenties