De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Weerdinsdag, 25 mei 2004

Vrij zonnig en koel
Vanmiddag hebben we wisselend bewolkt weer en af en toe een buitje. Het wordt zo’n 14 à 15 graden. Vanavond en vannacht hebben we ook bewolking, bij |zo’n 6 graden. Morgen wordt het vrij zonnig maar nog wel koel.
Vanochtend kregen we van diverse plaatsen in de provincie melding van wat lichte regen. Deze neerslag viel uit een band bewolking die zo’n beetje het noorden en midden bedekt. De lucht is onstabiel en er zullen geleidelijk gaten ontstaan in het wolkendek en zodoende komt de zon tevoorschijn, waar het vanochtend bewolkt was. En zolang er sprake is van zonneschijn is het wel goed uit te houden buiten, zoals ook gistermiddag. De maximumtemperaturen liepen op naar 16 tot 18 graden en in (het centrum) van Drachten werd het 19 graden.
De verwachting tot morgenavond : vanmiddag hebben we wisselend bewolkt tot vrij zonnig weer en het blijft overwegend droog; een enkel buitje daargelaten. De middagtemperaturen lopen op naar 15 graden, bij een matige tot vrij krachtige wind uit het noordwesten. Aan zee mogelijk even krachtig. Vanavond en vannacht hebben we bewolking en afwisselend opklaringen, bij minimumtemperaturen die komen te liggen rond 6 graden. Morgen wordt het vrij zonnig maar het is ook koel met middagtemperaturen die komen te liggen rond 15 graden.
De vooruitzichten : het wordt de komende dagen warmer, waarbij de donderdag een opstapje is naar een warm weekend. Het wordt donderdag zo’n 17 à 18 graden met vrij zonnig weer en een matige wind uit het noorden tot noordoosten. Nog altijd is een hogedrukgebied heer en meester op het weertoneel. Het bevindt zich momenteel boven de Britse eilanden, maar het trekt geleidelijk naar Scandinavië. Vrijdag wordt het ongeveer 20 graden maar zaterdag en zondag loopt het kwik op naar 22 à 23 graden. Daarna is er weer kans op een bui.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties