De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Sportdonderdag, 15 april 2004

‘Valse spits’ Joute van der Meulen wil titel en dertig goals
Leeuwarden – Joute van der Meulen (Rijperkerk) en Bart van der Veer (Oeverzwaluwen) waren met vijf doelpunten de succesvolste schutters van het paasweekeinde. Daar waar Van der Veer twee duels nodig had om aan dat totaal te komen deed Van der Meulen het in de wedstrijd tegen De Wilper Boys. De koploper in de vijfde klasse B vernederde de hekkensluiter met 10-0 en de helft van de productie kwam voor rekening van Joute van der Meulen die daarmee zijn totaal in de Schutterstop op 24 bracht.
Daarmee heeft hij vijf doelpunten minder dan leider Gert Jan Tolsma van klasgenoot Blue Boys. ,,Een klassenspits die zijn goaltjes meepikt. Ik ben meer een voetballende spits die ook assists geeft. Ik denk niet dat hij nog te achterhalen is’’, zegt Van der Meulen. In het onderlinge duel (6-0 en 1-0 voor Rijperkerk) was Van der Meulen Tolsma met vier treffers de baas.
Voor Van der Meulen was het een hele nieuwe gewaarwording om vijf keer te scoren in één wedstrijd. ,,Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt’’, zei Joute van der Meulen. ,,Ik werd tien minuten voor tijd gewisseld, maar dat hoort er allemaal bij. Het was uit voorzorg, omdat ik de laatste tijd wat last had van een schouderblessure. De trainer (Pieter Allema, red) wilde me gewoon sparen.’’
Er is dit seizoen nog heel wat te halen voor vijfdeklasser Rijperkerk en aanvoerder Van der Meulen. ,,Ik sta nu op 24 en hoop er dertig te gaan maken. Dat zou heel mooi zijn al is dat natuurlijk allemaal maar bijzaak. Het enige dat telt is de titel’’, zegt Van der Meulen. Zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Suameer hoopt hij met Rijperkerk het kampioenschap in de wacht te slepen. Eén punt volstaat daarvoor.
Joute van der Meulen debuteerde op zestienjarige leeftijd in de hoofdmacht en is bezig aan zijn zevende seizoen. ,,Ik ben eigenlijk linksbuiten; een beetje een valse spits en dat is wel bijzonder’’, vindt Van der Meulen. De eerste drie jaar degradeerde hij met Rijperkerk van de derde naar de zesde klasse. ,,Een aantal dragende spelers hield op en dat was moeilijk op te vangen.’’
Komend seizoen keert hij met Rijperkerk terug in de vierde klasse. ,,We hebben een goede lichting jeugd gehad en Allema is er in geslaagd er een draaiend geheel van te maken. Het ziet er goed uit en ik denk dat we wel een rol van betekenis kunnen gaan spelen.’’
29: Gert Jan Tolsma (Blue Boys).
24: Joute van der Meulen (Rijperkerk).
22: Pieter Braaksma (Delfstrahuizen) en Jelmer Sytsma (Veenwouden).
21: André Polet (Wykels Hallum).
19: Sjouke Anne van Dekken (Eastermar).
18: Yves Heskamp (Genemuiden) en Bart van der Veer (Oeverzwaluwen).
17: Edward Eshuis (HZVV), Freddy de Grooth (PKC’83) en Jacob Tuinenga (Berlikum).
16: Matthé Roose (Creil), Reinder Oosterbaan (Scharnegoutum’70) en Jan Yde van der Kooi (Ternaard).
15: Tony Alberda (Harkemase Boys), Jeroen van den Berg (VVOG), Sandor van der Heide (ONS Sneek), Paul Smid (Staphorst), Horst Atsma (SC Joure), Remco van der Mossel (Minnertsga) en Wolter Jan Boonstra (Waskemeer).
14: Josja Bolks (WHC), Mark Kleefstra (Leeuwarder Zwaluwen), Christian de Lang (d’Olde Veste’54), Thomas Reitsma (Be Quick D.), Youri da Silva (Creil) en Siemen Sake Kamstra (VVT).
13: Martin Bloem (ACV), Arjan Louwen (Be Quick’28), Renee van Dam, Peter Jongstra, Leo Pruis (allen QVC) en Henk Jan van Dalfsen (Minnertsga).
12: Rolf de Boer (ACV), Erwin Plantinga (BCV), René Peterson (Broekster Boys), Ton Haarman, Rudy Mann (beiden ONS Sneek), Dorian Berisha (Buitenpost), Lukie Jetten (Delfstrahuizen), Anne Wierda (DWP) en Klaas Huizinga (Beetgum).
11: Arie Smit (Be Quick’28), André de Boer (Genemuiden), Lorenz Beukers (Nunspeet), Ken Jagersma (Balk), Niels van der Zandt (d’Olde Veste’54), Bert Weidenaar (De Sweach), Sebastiaan Baanstra (Delfstrahuizen), Durk Hoekstra (VVI), Jan Boonstra (VIOD).

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties