De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Weerdonderdag, 15 april 2004

Stralend
Vanavond en vannacht hebben we brede opklaringen en minimumtemperaturen die komen te liggen rond 4 à 5 graden. Morgen is het opnieuw stralend weer met zo’n 18 graden. Het waait daarbij matig uit het oosten tot zuidoosten.
Gisteren konden we ons eindelijk verheugen over de al aangekondigde zonneschijn en daarbij kwam ook de temperatuur weer op een aangenaam niveau.
Werd het dinsdag niet warmer dan 8 tot 10 graden; gistermiddag steeg het kwik plaatselijk tot bijna 16 graden. En het gaat nog wel even door, want ook morgen en zaterdag blijft het nog warm en zonnig.
Het is echter geen standvastige situatie want vanaf het komende weekend wordt de weersituatie in ons land anders.
De verwachting tot morgenavond : vanmiddag maxima rond 17 graden met zonnig weer, bij een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten. Vanavond en vannacht opklaringen, en minimumtemperaturen rond 4 à 5 graden in het oosten en zuiden van Fryslân tot 3 à 4 graden.
Morgen krijgen we opnieuw een stralende dag met temperaturen rond 18 graden en een matige wind uit het oosten tot zuidoosten.
De vooruitzichten : zaterdag wordt het nog een graadje warmer dan morgen in onze provincie met gemiddeld 19 graden. Op de Waddeneilanden wordt het ook warm met 17 à 18 graden. Het waait daarbij matig uit het zuidoosten.
Zondag komt een storing naderbij die meer bewolking brengt en later mogelijk een bui. Het is nog niet meteen kouder, want het kwik ligt zondagmiddag rond 16 graden.
Maandag en dinsdag gaat het ‘roer’ wel om en komt er met een zuidwestelijke stroming, licht wisselvallig weer. En dat betekent meer bewolking en af en toe buien, bij 14 graden.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties