De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Sportvrijdag, 6 februari 2004

Jan van Dijk is beducht voor ‘Cambuur-thuis’
GERARD BOS
Leeuwarden – Na de teleurstellende nederlaag tegen Fortuna Sittard vorige week, grijpt Cambuur-trainer Dick de Boer vrijdagavond weer grotendeels terug op dezelfde elf spelers die voor de winterstop ook regelmatig in de basis stonden.
Dat betekent dat er geen plaats is voor Henry Bakker en dat Henk van Steeg en Michel van Zundert weer terugkeren in de basisopstelling. Voor Dominique van Dijk zit er een speciaal tintje aan het duel, want vader Jan van Dijk is trainer van Helmond Sport.
Van Dijk is dit seizoen zonder enige twijfel de uitblinker bij de Leeuwarder eerstedivisionist. Van Dijk senior is naast trainer van een rivaliserende club uiteraard ook ‘gewoon’ vader en heeft vanuit beide invalshoeken een mening over zijn zoon. De trainer van Helmond Sport, van wie zoon Gregoor bij Roda JC voetbalt, blijft het leuk vinden, spelen tegen een van zijn kinderen. ,,Maar natuurlijk wil ik niet van ze verliezen”, zegt de voormalig coach van FC Groningen en Roda JC.
Van Dijk gaat overigens volgend jaar aan de slag bij RBC Roosendaal. Het is een niveautje hoger, waarop zoon Dominique ook goed uit de voeten zou kunnen op basis van zijn prestaties in dit huidige seizoen. ,,Maar ach, dan moet er ook belangstelling voor je zijn”, weet Van Dijk senior. Als hij als trainer naar zijn zoon kijkt, zegt hij: ,,Dominque ontwikkelt zich prima op dit moment. Hij speelt goed en zit in een uitstekende fase.”
Dat heeft te maken met hoe hij zich voelt, aldus vader Jan van Dijk. ,,Dominique wordt nu gewaardeerd bij Cambuur en dat is belangrijk. Dat betaalt hij terug met goede prestaties op het veld. Hij kan het goed vinden met de huidige trainersstaf en dat was vorig jaar bijvoorbeeld niet het geval.”
Van Dijk senior heeft zijn huiswerk wat betreft Cambuur al gedaan, zegt hij. ,,Cambuur-uit of Cambuur-thuis; dat is een wereld van verschil”, luidt één van zijn conclusies. ,,We moeten zeker voor ze oppassen, want thuis willen ze nog wel eens goed presteren.”
Cambuur treft bij de Brabanders ook oud-speler Maickel Ferrier. De Boer heeft morgen weer de beschikking over Henk van Steeg en Michel van Zundert. Zij waren voor de wedstrijd tegen Fortuna nog niet volledig hersteld van respectievelijk een griepje en een liesblessure.
Van Steeg is weer de oude en zal naast Bernard Schuiteman spelen in het hart van de Leeuwarder defensie. Van Zundert is helemaal hersteld van de liesblessure die hem enkele maanden aan de kant hield. Jelmer Slager heeft ook een plek in de basis veroverd. Hij zal vrijdagavond links op het middenveld spelen, met Van Dijk voor hem.
Opstelling Cambuur Leeuwarden: De Vries; Heldens, Van Steeg, Schuiteman, Van Zundert; Bölstler, Bronkhorst, Slager; Roosenburg, Bruin en Van Dijk.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties