De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Regiovrijdag, 6 februari 2004

Ontslag voor 350 medewerkers
Thuiszorg Harlingen nagenoeg failliet
Harlingen - Thuiszorg Buro Holding heeft gisteren het faillissement aangevraagd. De noordelijke instelling met vestigingen in Harlingen, Haren, Odoorn, Roden en Selwerd heeft een schuld van twee miljoen euro.
De 350 werknemers krijgen na het uitspreken van het faillissement door automatisch ontslag. Interim-manager H. Woldendorp hoopt het personeel en de klanten bij andere thuiszorgorganisaties onder te brengen.
De interim-directeur zegt niet eerder een organisatie te hebben gezien waar het zoín grote puinhoop was. ,,Ik zit hier vanaf 1 februari om de boel op de rails te krijgen, maar dat lukt echt niet. We draaien nu nagenoeg quitte, maar daar betaal je geen schulden mee af. In de afgelopen twee jaar is veel geld uitgegeven aan niet-zorggerelateerde zaken.íí
Een explosieve groei van het aantal klanten leidde tot een administratieve chaos. Hierdoor werden rekeningen niet verstuurd. Thuiszorg Buro heeft 350 medewerkers, waarvan er honderd in Harlingen werken. In Haren/Selwerd werken 120 medewerkers, in Roden 85 en in Odoorn 60 mensen. De instelling heeft vijfhonderd cliŽnten, waaronder tweehonderd mensen uit Frysl‚n. De omzet bedraagt jaarlijks 4,5 miljoen euro.
De medewerkers zijn in de afgelopen week op de hoogte gebracht over het saneringsplan en de mogelijke negatieve consequenties.
Zorgkantoor De Friesland noemt het faillissement ,,triestíí. Vooral omdat de Friese vestiging van Westergo BV wťl goed draaide. De vestiging leverde voornamelijk huishoudelijke zorg. Volgens woordvoerder O. MŲller hoeven cliŽnten niet bang te zijn dat ze geen hulp meer kunnen krijgen. ,,Er zijn voldoende thuiszorginstellingen in die regio die de zorg kunnen overnemen. Mensen zijn vrij om hun zorg in te kopen bij wie zij dat willen. Het faillissement is veel dramatischer voor het personeel dan voor de cliŽnten.íí De Friesland gaat de cliŽnten van Westergo inlichten over de problemen.
Faillissementen in de thuiszorgbranche zijn zeldzaam. TweeŽnhalf jaar geleden ging het Utrechtse bedrijf NTN failliet. Deze instelling had ongeveer honderd cliŽnten in Frysl‚n. Het bedrijf Junio heeft het klantenbestand destijds overgenomen. De Friese cliŽnten zijn destijds overgestapt naar Friese reguliere zorgaanbieders.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties