De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Geloof & Kerkvrijdag, 23 januari 2004

EW splitst startdag gemeentegroeigroepen
Diever – Het Evangelisch Werkverband (EW), de vernieuwingsbeweging binnen de Samen-op-Wegkerken, gaat haar landelijke startdag voor de Gemeentegroeigroepen (GGG) opsplitsen. De dag wordt op 11 september zowel in Hoogeveen als Gorinchem gehouden.
In september vorig jaar vond de GGG-startdag nog in Ermelo plaats, maar die locatie bleek te klein. Naar de Immanuelkerk kwamen toen 650 mensen, 150 meer dan het jaar daarvoor. Het EW-bestuur verwachtte voor dit jaar de mensen niet in één kerk te kunnen houden. ,,Je kunt dan wel naar een hele grote locatie gaan, maar wij kiezen nu voor twee kerken. We hebben gedaan, wat we plaatselijke groeigroepen ook adviseren: je opsplitsen’’, aldus ds Jelle de Kok (Diever), landelijk coördinator van de Gemeentegroeigroepen. In GGG’s komen mensen samen om met elkaar te praten over het geloof en te bidden. De Kok verwacht dat het opschuiven van het midden van het land naar twee locaties nieuwe mensen zal trekken. ,,Je zit dichterbij.’’
Landelijk gezien zijn er zo’n ,,1200 tot 1700 gemeentegroeigroepen’’. Die schatting is gebaseerd op de aanvraag van cursusmateriaal. Vijf jaar geleden waren er vijftig GG-groepen in ons land. Fryslân heeft op dit moment ongeveer een aandeel van 130 groepen.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties