De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Sportdinsdag, 12 augustus 2003

Villarreal zet kaarten op thuiswedstrijd
BERT KALTEREN
Heerenveen – SC Heerenveen hoeft er niet over in te zitten dat Villareal CF maandagavond haar kruit al heeft verschoten tijdens de training voorafgaande aan de eerste wedstrijd van de finale om de Intertoto Cup.
Onder het toeziend oog van trainer Foppe de Haan produceerde de ploeg van Benito Floro Sanz in het Abe-Lenstrastadion bij het afronden op de goal de ene na de andere afzwaaier. Maar tijdens het afsluitende partijtje bleek dat de ploeg wel degelijk goed kan voetballen. En kan scoren.
Toch is dat laatste vanavond niet de eerste prioriteit. Villarreal zet haar kaarten op de thuiswedstrijd en hoopt in Heerenveen de basis te leggen voor toetreding tot het UEFA Cuptoernooi. ,,We willen hier een goed resultaat neerzetten en dan moeten we het thuis afmaken’’, zei Floro. Dat was eerder ook al het strijdplan in de derde ronde en de halve finale tegen respectievelijk Brescia en Brno waar uit met 1-1 werd gelijkgespeeld en thuis met 2-0 werd gewonnen. Vorig jaar verloor El submariono amarillo de finale van de Intertoto Cup van Malaga.
Villarreal zal volgens verwachting achterover gaan leunen en gokken op de snelheid van de spitsen. Daarbij zal de teruggetrokken spelende vormgever Javier Calleja als belangrijkste aangever fungeren. Achterin schroomt de Spaanse ploeg niet om het mes erin te zetten en met de komst van de Argentijn Fabrizio Coliccini (gehuurd van AC Milan) heeft Floro defensief een zorg minder.
Aanvallend heeft Villarreal meer in huis gekregen met de komst van José Mari (AC Milan) en Sonny Anderson (Olympique Lyon). Nadat de club in eerste instantie afzag van de 33-jarige Pierre van Hooijdonk vanwege diens financiële eisen werd de 32-jarige Anderson aangetrokken. Daaruit spreekt ook de ambitie van de club die na de vijftiende plaats van vorig seizoen aankomend jaar hoge ogen wil gaan gooien.
Na vier seizoenen Lyon, waarmee Anderson twee keer kampioen werd, was de Braziliaan toe aan een nieuwe uitdaging. ,,Villarreal is een club met ambities en Lyon verkeerde in 1999 in een vergelijkbare positie. Zij wilden iets opbouwen en een grote club worden. Dat is gelukt en waarom zou dat hier niet kunnen.’’ Heerenveen is een bekende van Andersson die drie jaar geleden met Lyon in de Champions League tegen de Friese ploeg speelde. ,,Heerenveen is eigenlijk de favoriet op basis van hun Champions-Leagueverleden. Maar Villarreal wil deelnemen aan de UEFA-Cup, net als ik en daar gaan we voor.’’ Andersson werd gehaald om te scoren, want afgelopen seizoen scoorde Villarreal slechts 44 keer in 38 wedstrijden. In de thuiswedstrijd tegen Brno scoorde hij als invaller vlak voor tijd de 2-0. De openingstreffer kwam op naam van middenvelder Jorge López Montaña die niet mee is naar Heerenveen. Volgens voorzitter Fernando Roig, die 85 procent van de aandelen van de club bezit, is de speler niet meer gemotiveerd om te spelen voor Villarreal en daarom uit mag zien naar een andere club.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties