De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Regiodinsdag, 5 augustus 2003

School voor eilander kinderen al begonnen
Vlieland – De schoolvakantie in het Noorden duurt nog een week, maar de kinderen op drie van de vier Friese waddeneilanden zijn al weer begonnen. Op Vlieland, Schiermonnikoog en Ameland was het gisteren de eerste schooldag. Alleen op Terschelling openen cbs en obs ’t Jok pas volgende week hun deuren.
Al jarenlang beginnen de scholieren op Vlieland, Schiermonnikoog en Ameland een week eerder dan elders in het Noorden. Dat heeft volgens Janny Ruyg van obs ’t Honnedűn in Nes op Ameland alles te maken met het toerisme. Veel ouders van de kinderen werken in de toeristische sector en kunnen daarom niet zelf op vakantie in het hoogseizoen. ,,De scholieren krijgen eind september een week vrij. Die week sluit aan op de herfstvakantie.’’ Veel eilanders gaan er dan met hun kinderen een poos tussenuit. De vrije week in september geldt ook op Vlieland en Schiermonnikoog.
De Vlielander obs De Zeester is het jaar begonnen met een ‘tropenrooster’. De scholieren beginnen iets eerder en mogen eerder naar huis. De schoolleiding heeft deze maatregel voor een week ingesteld.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties