De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Economiezaterdag, 12 juli 2003

Bedrijf komt uit diep dal
Ongemakkelijkedoorstart voor Fokke Noppert

Scharsterbrug – Loon- en grondtransportbedrijf Fokke Noppert uit Scharsterbrug maakt een doorstart na faillissement. Problemen met justitie en bedrijfsfondsen werden het bedrijf bijna fataal, vertelde curator A. Brink gisteren.

Fokke Noppert ging op 15 mei jongstleden failliet. Curator A. Brink zegt dat de problemen van het bedrijf twee jaar geleden begonnen. ,,Noppert verdiende een belangrijk deel van de inkomsten met het schoonspoelen van bolgewassen als tulpen en uien in de polder. De grond die daarbij vrij kwam, verkocht Noppert aan waterschappen, die de grond op hun beurt in dijken verwerkten.”
Na verloop van tijd bleek echter dat de grond was vervuild, aldus curator Brink. Hetgeen Fokke Noppert problemen opleverde met justitie en de waterschappen.
Tegelijkertijd ontstond onduidelijkheid, zegt Brink, of Noppert wel bij het juiste bedrijfsfonds was aangesloten. ,,Het bedrijf beweerde zelf onder GUO bedrijfsfonds te vallen en niet onder het bedrijfsfonds voor de bouwnijverheid, dat een veel hogere premieafdracht eist.” Noppert trok aan het kortste eind en moest enkele miljoenen aan premies meer betalen dan waar het op had gerekend.
Al deze problemen maakten het niet makkelijk om een iemand te vinden die het bedrijf er weer bovenop wilde helpen. ,,Het lot van Noppert hing aan een zijden draad.” Uiteindelijk vond curator Brink A. Schaaphok bereid directeur te worden. Het terugwinnen van het vertrouwen van de leveranciers was het volgende probleem. Brink: ,,Noppert gebruikt dagelijks bijvoorbeeld voor 5000 euro aan olie. Dat loopt snel op, dus de leverancier moet wel zeker weten dat hij zijn geld krijgt.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties