De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Weerzaterdag, 12 juli 2003

Droog
Vanmiddag is het droog en wisselen zon en wolken elkaar af. Er waait een zwakke tot matige noordwestenwind en het wordt 21 graden. Morgen zijn er flinke zonnige perioden en wordt het 22 tot 24 graden .
Gisteren was het even behelpen met eerst een taai wolkendek en lokaal een drup regen. Thermisch was het overigens heel aardig met maxima van 22 of 23 graden. Deze temperatuur zullen we vandaag net niet halen, maar na vandaag zullen deze waarden met het grootste gemak worden overschreden.
De verwachting tot morgenavond: vanmiddag wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af. Het blijft droog en de temperatuur loopt op naar 19 graden in de kustgebieden tot 20 of 21 graden dieper landinwaarts. Er waait een zwakke tot matige wind uit het noordwesten. Komende nacht wordt een frisse. Onder een heldere hemel en bij vrijwel windstil weer daalt de temperatuur naar 10 of 11 graden. Morgen gaat het kwik in de thermometerbuizen weer in rap tempo omhoog: we kunnen maxima tegemoet zien van 22 graden in de kustgebieden tot 23 en zeer lokaal 25 graden landinwaarts. Met andere woorden: het wordt een prachtige zondag waarbij de zon een absolute hoofdrol gaat spelen. De wind draait naar het noordoosten en wordt in de kustgebieden vrij krachtig.
De vooruitzichten: maandag is het met veel zonneschijn zeer warm met een maxima van 26 of 27 graden. Er waait een matige oostenwind en het blijft droog. Of de temperatuur stijging dinsdag en woensdag in onze regio ook door gaat zetten is nog even de vraag. Voorlopig ga ik uit van maxima van 25 tot 27 graden.
Mogelijk wordt het uiteindelijk nog warmer, maar het is onzeker of deze warmte die het zuiden van ons land wel bereikt ook tot onze omgeving door gaat dringen. Regen- en onweersbuien proberen later op woensdag ons land binnen te dringen, maar vooralsnog is het maar zeer de vraag of dat wel gaat lukken.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties